905 0

Розберг: Всичко се обърка

"Изненадан съм, че бях наказан", сподели германецът след провала си у дома

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Нико Розберг не можеше да скрие разочарованието си, след като остана остана едва 4-и в домашното си Грин При в Германия и вече изостава с 19 точки от съотборника си Люис Хамилтън в битката за титлата. 

Германецът направи ужасен старт губейки 4 позиции още до първия завой, а след това бе и наказан заради маневра срещу Макс Верстапен, когато избута холандеца при опит за изпреварване което означаваше, че нямаше как да приключи на подиума. 

„Беше трудна надпревара, в която нищо не се получи добре. Още от началото нещата се объркаха, тъй като се получи превъртане на гумите, което ме изненада и така загубих няколко позиции“ обясни Розберг, който във второ поредно състезание не успя да се възползва от спечелената първа позиция в квалификацията. 

„След това не очаквах да получа наказание. Това ми струваше много, защото нямаше как да догоня пилотите на Red Bull“ добави Нико, който веднага след инцидента обяви по радиото, че не е могъл на завие, но стюардите не се съгласиха и го санкционираха с 5 секунди. 

„Не се притеснявам, че изоставам с 19 точки, а че загубих състезание по такъв начин и ще ми трябва известно време, за да преодолея станалото“ каза още Розберг.
 

Германия


Напиши коментар:


Публикувай