2 574 4

Силвия Дънекова: В Рио е страшно!

Военен с автомат пази българката по улиците

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Рекордьорката на 3000 метра Силвия Дънекова изживя сериозен стрес в първите си дни на Олимпиадата в Рио. Българката разказа за ужасяваща разходка по улиците в Бразилия, когато била следвана от военен с автомат.

"Свърши ми кафето и исках да изляза отсреща и да си купя. Веднага се втурнаха доброволци към мен и казаха, че е много опасно тук и да не излизам, въпреки че бях на едва пет метра от оградата. Аз реших да не ги слушам, защото за мен кафето е важно. Един военен, въоръжен с автомат, се залепи за мен и вървяхме заедно през цялото време. Много е страшно. Не съм предполагала, че има свят, в който може по този начин да се живее", разказа българката пред "Стандарт".

Родните олимпийци вече пострадаха от престъпността в Рио, като родният борец Николай Байряков олекна с два телефона, след като крадци се промъкнаха в стаята му.

Бразилия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Х
  Отговор
  1 13:16  04.08.16
  Това ни чака, свиквайте.
 • гражданин на България
  Отговор
  2 15:51  04.08.16
  По принцип по целия свят е така, само в България все още е по-спокойно. Само тук все още може човек да се разхожда нощем спокойно без да го нападнат и/или оберат.

  Коментиран от #3

 • Не е така
  Отговор
  3 16:05  04.08.16

  До коментар #2 от "гражданин на България":

  Глупости! Това не е вярно. В Европа на много места можеш спокойно да си се разхождаш вечер без да се притесняваш. По-рано през годината бях в Барселона. Разхождахме се дори и след 00:00 часа и за 10 дни нямахме абсолютно никакви проблеми. Може би в по-бедни квартали и някакви гета наистина да е проблемно нощното разхождане, но сравнително централните части, където обикаляхме, всичко е наред :)
 • 4 21:07  04.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай