Last news in Fakti

18 Август, 2016 12:29 9 106 9

Митко Ценов: Извинявам се за представянето си!

  • ценов-
  • представяне-
  • поведение-
  • извинение-
  • олимпийски игри

"С действията си обидих много хора и постъпих по начин, който не приляга на олимпиец", заяви българинът

Митко Ценов: Извинявам се за представянето си! - 1
Снимка: БТА/АР

Митко Ценов, който отпадна в сериите на 3000 метра стипълчейз на Олимпиадата в Рио, след като финишира последен в първата от трите серии с време 8:54.79 минути, намери сили да се извини. Лекоатлетът допълнително ядоса българската общественост, след като малко по-късно публикува снимка с уиски и написа, че ще дави мъката. Ценов поиска прошка и за това си действие чрез обръщение към медиите и феновете.

Ето какво написа Ценов:
"Извинявам се на България и всички българи първо за провала ми на пистата, защото това бе най-големият провал в кариерата ми. С него успях да стъпя на дъното. Под влияние на емоцията и всичко негативно случило се около мен на Олимпиадата и изобщо в последните месеци, направих грешка. С действията си обидих много хора и постъпих по начин, който не приляга на един олимпиец. Няма да отричам, че вечерта след отпадането ми взех бутилка уиски и реших да почерпя момчетата от отбора, които вече бяха приключили състезанието, както аз. Не знам защо постъпих по този начин, но това са фактите и няма да ги отричам. Благодарение на много хора изказали мнението си в социалните мрежи и около мен разбрах, че съм постъпил грешно и поведението ми не е присъщо за един олимпиец. Разбрах също, че това, което правя на пистата и извън нея има значение за много повече хора, отколкото съм предполагал. Сгреших и дължа извинение на много хора - на всички българи, защото разбрах, че олимпийците са лице на цяла една държава, на близките и на треньора ми, защото те са винаги до мен - за добро или лошо. На Българска федерация по лека атлетика, защото направиха всичко необходимо през последната година и половина и се погрижиха изцяло за олимпийската ми подготовка, на ММС и всички олимпийци.

"В кариерата си съм изпуснал повече от 9000 изстрела към коша. Загубил съм почти 300 мача, 26 пъти ми е гласувано доверие да стрелям в решителен момент за победен кош и съм се провалял. През живота си съм се провалял, провалял и провалял - и за това успях" - Майкъл Джордан.

Написаното ще запазя до следващата Олимпиада, ще се старая да го препрочитам редовно и да се опитам да го осмисля хиляди пъти. На дъното не е приятно и аз не мисля да остана там".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хуьо

    0 2 Отговор
    Типичния ганьовец,вместо да се вземе у ръце,да осмисли,къде е сбъркал,да се старае да се поправи и тн.,той нашия сяда веднага да пие.Просто думи нямам,омръзна ми от това пиянство на българина.В българия,всички действия свързвани с пиянство,трябва да се инкримизират и да се наказват строго от закона.Само пияници,навсякъде и жени и мъже,а на последък и яко надрусани зад волана,според статиситката,повече друсани хващали от колкото пияни и жени и мъже зад волана.На българските спортисит им дай само слава и им гледай сеира,то не бяха Божинов, а сега видяхме и Гришо,как славата и парите го заслепиха и направо изпадна в дъното.Другите спортисти са много по-богати и известни от него,но разбирането относно живота и славата,възпитанието им е друго и за това са номер 1 ,а ганьовците се дават,като мърши,заради простотията си.
  • 2 123

    0 1 Отговор
    Всички са много доволни от участието си на олимпиадата в Рио,
    а медали до вчера никакви
    доволни са от държавните пари и от екскурзията.
    Каквото управлението на България-такива и хората.
    Бездарно/и и арогантно/и .
  • 3 бивш лекоатлет

    0 0 Отговор
    тренировките са най важното в леката атлетика ,трябва да се тренира усилено,и то в продължение на минимум 10-12 години за да има определени успехи,в леката атлетика е така,за другите спортове сигурно е по различно,натоварванията са големи за сметка на това продължителни,не са и финансово осигурени спортистите,за съжаление България е бедна държава
  • 4 Янко

    2 0 Отговор
    Ако някой мисли ,че може да се справи по добре от него да отива, но не обиждайте човека.Каквото е могъул това е направил.И последното место е успех в края на краищата това е олимпиада!
  • 5 Лъчо

    1 0 Отговор
    Как да има медали като нашите надежди са оставени да се оправят сами защото парите за спорта са изядени и изпити знаете от кого.А в чужбина за спорта се опускат големи пари и техните надежди се тренират качествено и получават професионална база и треньори и цели екипи които вървят след тях.
  • 6 Татяна

    1 0 Отговор
    Успех! Човек се учуи от грешките, свои и чуужди. Важно е да знаеш кой си и какво искаш.
    А България изобщо не е бедна държава, щом може да храни толкова дълго алчни управници. Просто хората още не са се усетили и не размишляват пред онези големи прозрачни кутии с дупки в училищните стаи, в които пускат сгънати листове и узаконяват голямото лапане.
  • 7 Амока

    0 0 Отговор
    Какво е тва "стипълчейз" ? Няма ли българска дума за този спорт ? Защо не почнете да псувате на английски кат ви харесва толкова езика
  • 8 кък

    0 0 Отговор
    Който е пратил този човечец там да излага него си и цяла България той е ВИНОВЕН! Единственото хубаво нещо е че се извинява.
  • 9 ТРЕНЬОР

    0 0 Отговор
    И ТОЗИ ЕКСКУРЗИАНТ НЯМА ДА ВИДИ ПОВЕЧЕ ОЛИМПИАДА!!!ЗА КЪДЕ СЕ ГЛАСИ ПАК ДА ХОДИ СЛЕД 4 ГОДИНИ?НЯМАШ ЛИ КАПКА СРАМ?ПСЕВДОСПОРТИСТЧЕТА?ДОБРЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ Я ИМА ИВЕТ И БРОЯЩИ СЕ НА ПРЪСТИ КАТО НЕЯ,ЗА ДА СЕ СЕЩА НЯКОЙ ЗА БЪЛГАРИЯ.