1 609 1

Знаменитият български ансамбъл с бронз

Момичетата ни донесоха трети медал от Олимпиадата

Знаменитият български ансамбъл с бронз
Снимка: bgolympic.org
Иво Стойнев

Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова направиха поредното си страхотно представяне и спечелиха бронзовите отличия в многобоя от олимпийските игри в Рио.

Възпитаничките на Ина Ананиева започнаха с последен стартов номер, което можеше да ги постави под напрежение, но това не се случи и те излязоха изключително уверени и с настроение.

В първата ротация с пет ленти всички ансамбли допуснаха грешки, с изключение на испанките, които логично поведоха в класирането с оценка 17.800. Българките също имаха няколко неточности, но ги отиграха добре и съдиите оцениха това на 17.700. Трети в подреждането останаха защитаващите си титлата рускини, които сгрешиха и получиха 17.600, което ги остави в битката за първото място.

Втората ротация с два обръча и три чифта бухалки премина в същия ред и на старта ѝ испанките отново се представиха стабилно и получиха оценка 17.966. Рускините обаче излязоха първи в класирането след 18.633 за второто си съчетание. В изпълнението им имаше някои неточности, но високата му трудност ги компенсира.

Преди изпълнението на българките ансамбълът на Италия зае третото място с 18.033 за второто си съчетание. Българките направиха второто си изпълнение без грешки и получиха 18.066, с което си заслужиха бронзовите отличия.

Бразилия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Plovdiv
    Отговор
    1 19:13  21.08.16
    Мъжете в тая държава трябва да кажем едно огромно БРАВО на спортистките, които ни отсрамиха, както и на жените като цяло. И да им се извиним за всичко, защото те ни донесоха поводи за гордост, а не григорчо и оня, дето беше щастлив, че останал десети...

Напиши коментар:


Публикувай