572 0

Още шест отбора се класираха за Евроволей 2017

Вече са ясни 12 от 15-те потенциални съперници на България на финалите в Полша

Снимка: Българска федерация по волейбол
Снимка: Българска федерация по волейбол
Константин Карагьозов

Ясни са още шест от потенциалните съперници на мъжкия ни национален отбор на Евроволей 2017 в Полша. Германия, Финландия, Белгия, Словакия, Холандия и Чехия спечелиха своите групи от втория квалифкационен кръг и си осигуриха участие на шампионата през следващата година. България се класира директно за надпреварата, тъй като завърши на 4-о място на предходното европейско, на което страната ни бе домакин през 2015-а.

Бронзовият медалист Италия, финалистът Словения и носителят на титлата Франция също са част от най-добрите отбори в Европа. Полша, който завърши на 5-а позиция през миналата година се класира по право като домакин на турнира и така отстъпва директната си квота на 6-ия Русия и 7-ия Сърбия.  

За Евроволей 2017 остават още само 3 места, за които ще се борят 6-те втори отбора. Това са Испания, Португалия, Гърция, Латвия, Турция и Естония. Във финалния плейоф, при който се играе в два мача на разменено гостуване Турция среща Португалия, Испания се изправя срещу Гърция, Латвия излиза срещу Естония. Първите двубои са на 1-и и 2-и октомври.   

Ето и 13-те отбора, които вече се класираха за Евроволей 2017 в Полша: Полша, Франция, Словения, Италия, БЪЛГАРИЯ, Русия, Сърбия, Германия, Финландия, Белгия, Словакия, Холандия, Чехия.Напиши коментар:


Публикувай