1 284 0

Багата ще защитава титлата си срещу Дивака

"Той е нокаутьор. Ще е като на война", каза Благой Иванов за съперника си Шон Джордан

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

ММА боец, носещ страховития прякор Дивака, е следващият претендент за световната титла на Благой Иванов-Багата в тежката категория на веригата WSOF, разбра “24 часа”.

Американецът Шон Джордан заслужи правото да се пробва срещу българина благодарение на победата над сънародника си Ашли Гуч. Мачът между Багата и Дивака трябва да е в началото на декември. Засега е насрочена гала за 3-и в Еверет, Вашингтон. Датата обаче евентуално може да бъде променена. За навършилия 30 г. на 9 октомври Иванов това ще бъде трета защита на титлата. На 5 юни миналата година той победи Смелиньо Рама и стана първият българин с пояс за световен шампион в престижна ММА верига в Северна Америка, където е меката на този спорт.

След това Багата защити титлата си срещу претендентите Дерик Мемен и Джош Копланд. Мачът с Дивака е последен от настоящия договор на софиянеца с веригата WSOF. Шон Джордан е следващият съперник на Благой Иванов.

“Познавам съперника. Той е нокаутьор. При нас винаги е като на война. Така ще бъде и срещу него. Готвя се усилено за мача. Нямам сериозни здравословни проблеми. Бих казал, че се чувствам чудесно на 30 г.,”, каза пред “24 часа” Багата. Дивака има 19 победи и 7 загуби в ММА кариерата си. 15 от успехите му са с нокаут. Джордан ще навърши на 21 октомври 32 г. По-висок е с 2 см от Багата и тежи с 6 кг повече. Българинът има 14 победи и само 1 загуба.
 

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай