1 307 0

Алонсо: Вече няма нужда от талант във Формула 1

"Отказваш се от спорта, защото в един момент усещаш, че си изморен", казва испанецът

Алонсо: Вече няма нужда от талант във Формула 1
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Пилотът на McLaren Фернандо Алонсо направи интересно изказване по отношение на развитието на Формула 1 през последните години. Испанецът, който е двукратен световен шампион, а за мнозина е трябвало да има поне още толкова титли смята, че нещата не вървят по най-добрия начин  през последните години. 

„Когато бях във Формула 3000 никога не си представях, че ще стигна до Ф1. За да се случи това трябваха много неща: на първо място огромен талант, но също така и подготовка. В момента не смятам, че има нужда от талант, а още по-малко от подготовка“ заяви той пред сайта F1i. 

„Смятам, че във Формула 1 нямаш нужда чак толкова от физическа подготовка. До голяма степен всичко е въпрос на психика и отказването се дължи именно на това. Просто в един момент усещаш, че си изморен. Уморен си от пътуванията, от медиите, които се ровят в живота ти през последните 20 години. Просто искаш да прекъснеш всичко това“ добави той. 

„През 2006-а Михаел Шумахер се отказа за първи път, след като се бореше до последно за титлата. Когато обаче повече от 15 години си част от елитния спорт и си напълно отдаден на него, непрекъснато мислейки например какво трябва да ядеш и че предстои следващо състезание, в един момент просто искаш нормален живот“ споделя още Алонсо.

Испания


Напиши коментар:


Публикувай