701 0

Бекер коментира формата на Ноле

Теодор Николов

Борис Бекер говори пред CNN относно причините за спада в представянето на Новак Джокович през втората половина на 2016-а година.

Германският треньор смята, че едно от нещата е липсата на достатъчна мотивация. Големите дразнители - Федерер и Надал, вече не са онази страховита стихия и това косвено засяга и сръбския ас.

"Той просто няма същите съперници на корта. Пикът му беше с Надал и Федерер. Анди винаги беше четвъртият в тяхната група. Именно това оказва влияние според мен. Сега обаче пък Мъри показва нещо невиждано в играта си", продължи Бекер.

"Първите шест месеца на годината бяха феноменални за Новак. Пикът му бе на "Ролан Гарос, когато държеше всички четири мейджър титли. Нещо, което никой не бе правил от Род Лейвър през 1969 година. Съвсем естествено е мотивацията му да спадне. Той просто не знаеше каква ще бъде следващата голяма цел и това му се отрази. Иначе беше като машина в продължение на две години и половина. Невероятна сила.

От гледна точка на тениса просто не знаехме какво да правим. Новак е боец по природа. Ако трябва да избера един човек, който да играе, за да спаси живота ми, ще посоча точно него. Имам безкрайна вяра в него. Загубите в края на годината може да се превърнат в нова мотивация за Новак. В крайна сметка този спад може да се окаже и с положителен ефект", завърши Бекер.

Припомняме, че в последно време Ноле първо отсъпи световния връх за сметка на шотландеца, а през миналата седмица пропусна да си върне първото място, губейки и финала на заключителния "Мастърс" в Лондон.Напиши коментар:


Публикувай