Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 11:02, обновена 23 Ноември, 2016 11:07 2 206 1

Монтана връща Нджонго Присо в България

  • монтана-
  • нджонго присо-
  • цска
Монтана връща Нджонго Присо в България - 1

Монтана по всяка вероятност ще се подсили с атрактивно ново попълнение - бившият футболист на ЦСКА Нджонго Присо, твърдят от "Меридиан Мач". Камерунецът игра за „армейците" през сезон 2012/13 и ще се запомни с противоречиви изяви на терена и скандала с полицай, след като получи червен картон на „Лаута". Тогава футболистът бутна шапката на униформения, който го извеждаше към съблекалнята. Заради инцидента Присо бе задържан и освободен с прокурорско постановление.

След напускането на родния шампионат той игра с успех в румънския Петролул (Плоещ), където от 2013 до 2015 записа 38 мача и вкара 4 гола. След това последва престой в унгарския Гьор (Ето), малтийските Валета и Слиема Уондърърс, преди да се озове в кипърския Ермис Арадипу. Там той се засече с бившия десен бек и капитан на Ботев Йордан Христов. Присо обаче няма мачове през този сезон на Острова на Афродита и е приел предизвикателството, което му предлага Монтана. Той идва у нас със съдействието на агента, който довете и Франсис Нар в Левски.

Според английската версия на Уикипедия Нджонго е роден на 24 декември 1988 година, макар че феновете у нас му даваха доста повече годинки. Присо е уверен, че още има сили за футбол на високо ниво и Монтана може да е трамплин за още поне един силен трансфер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.