Last news in Fakti

6 Декември, 2016 15:57 763 0

Гран При на Франция ще подобри автомобилния спорт в страната

  • лафит-
  • формула 1-
  • гран при-
  • франция

Това заяви легендата Жак Лафит

Легендата на френските автомобилни спортове Жак Лафит изрази задоволство от връщането в календара на Формула 1 на френското Гран При. Бившият пилот на Willams, който в момента е на 73 години сподели, че с добавянето на Франция в календара на Формуал 1 от сезон 2018/2019, автомобилния спорт в страната ще претърпи съживяване.

"За някой, който обича изключително много Формула 1 и като човек, който многократно се е състезавал на пистата във Франция, със задоволство да заявя, че това ще подобри отношението и ще възкреси интереса към автомобилния спорт в страната.", смята Лафит.

"В днешно време младото поколение въобще не се интересува от Формула 1. Аз имам двама сина, които нямат никакво желание да разберат повече за състезанията, въпреки, че баща им е бил известен пилот."

"Най-хубавото на връщането на Франция в календара на Формула 1 е, че повече младежи ще обърнат внимание на надпреварата, което ще вкара много млади пилоти. Освен младите, повлияни от Гран При на Франция ще бъдат и бизнесмените, които ще могат да рекламират продуктите си по време на най-интересното състезание в света.", завърши Лафит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА