979 0

Нова финансова политика в Левски

До 10 000 евро на калпак ще е заплатата на чужденците

Нова финансова политика в Левски
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Нова финансова политика за заплащането на футболистите е въвело ръководството на Левски, разбра “24 часа”. Въвежда се таван на заплатите - до 5000 евро за български играчи и до 10 000 евро за играчи от чужбина. Само при вместване в тези параметри ще се привличат попълнения на клуба. Решението обаче засяга и сегашните футболисти на “Герена”. Състезателите, които не се вместват в анонсираните граници, трябва да предоговорят личните си условия. Все още не се знае как ще реагират играчите, които в момента се разписват срещу по-високо месечно възнаграждение.

Със сигурност обаче въвеждането на таван на заплатите е предпоставка за раздяла с някои от основните футболисти още през зимната пауза. Това засилва информацията за вероятна раздяла с перуанското крило Хеан Деса, дошъл със статута на “най-скъпоплатения на “Герена”. В графата на напускащите вероятно ще е и 30-годишният защитник Сърджан Лукин. Румънецът е записал едва 3 срещи в първенството от началото на сезона в Първа лига, а неговата заплата също е сред високите в клуба.

След идването на Спас Русев в “Левски” се очакваше шампионските амбиции на Левски да бъдат подплатени и с нови сериозни покупки. На този етап обаче сериозни пари за заплати на попълнения няма да бъдат харчени.


Напиши коментар:


Публикувай