Last news in Fakti

9 Ноември, 2011 09:51 639 0

Осъдиха бившия директор на Ювентус

  • "калчополи"-
  • лучано моджи-
  • ювентус-
  • престъпно сдружаване
Осъдиха бившия директор на Ювентус - 1
Лучано Моджи (в средата) ©ЕРА/БГНЕС

Неаполски съд осъди бившия директор на Ювентус Лучано Моджи на пет години и четири месеца в затвора заради участието му в скандала с уреждане на мачове в Италия отпреди пет години. Моджи, който бе изваден от футбола до живот от спортен съд, бе намерен виновен по обвиненията в престъпно сдружаване с цел спортна измама. Той е един от 16-те хора, намерени за виновни, докато други 8 бяха оправдани, съобщава агенция "АНСА".

Като резултат от скандала, Ювентус бе пратен в Серия Б и загуби титлите си от 2005 и 2006 година. Милан, Лацио, Фиорентина и Реджина също бяха замесени в скандала, наречен "Калчополи" и получиха като наказание отнемане на точките, съобщава БГНЕС. Адвокатите на Моджи заявиха, че ще обжалват решението, тъй като 74-годишният бивш шеф на тима от Торино отхвърля обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА