Last news in Fakti

3 Февруари, 2017 09:36 775 1

Наредиха Бербатов в класация за "най-готините" играчи

  • бербатов-
  • готин-
  • стил-
  • класация
Наредиха Бербатов в класация за "най-готините" играчи - 1
Снимка: БТА/АР

След като беше определен за мързеливец и саможив от съотборниците му във Фулъм, Димитър Бербатов дочака и признание. Артистичният ни нападател бе нареден от футболната библия FourFourTwo сред 13-те най-готини играчи в света за всички времена, пише "Меридиан Мач".

Бербо е в елитната компания на идоли като Йохан Кройф, Ерик Кантона, Франц Пушкаш, Джордж Бест и Сократес. В листата влизат още Джей Джей-Окоча, Андреа Пирло, Гюнтер Нетцер, Михаел Лаудруп, Звонимир Бобан и Лев Яшин. Всички те са обединени от едно - не действат по правилата, не се подчиняват на заповеди, но се забавляват на терена.

"Феновете мразят мързеливи играчи. Те искат героите им да напускат терена, плувнали в пот, оставили всичко на игрището. Има обаче едно изключение. Това е българинът Димитър Бербатов, за когото "Гардиън" веднъж написа "той не играе футбол, това не го интересува. Той е над тези неща".

Бербатов е един от футболистите, които не се изпотяват, защото оценяват истинската елегантност. Можете да напишете книга с небрежността, с която той реализира най-трудните положения и пропуска най-чистите. Прилича на Анди Гарсия и веднъж призна: "Изучавал съм начина, по който пуши и мога да държа цигарата си също като него". След като вкара гол за Фулъм на Boxing Day Бербатов показа фланелка, на която пишеше: "Карайте го спокойно и ми подайте топката!", пише FourFourTwo.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    2 0 Отговор
    Веднъж беше казал,че в англия много му харесва ма понякога го заболявал връта да гледа как лети топката!!! И че идеята на футбола е да се играе по земята!!!!! АЗ ГО ХАРЕСВАМ БЕРБАТОВ!!!!!!