1 193 2

Иранки облекоха мъжки дрехи, за да гледат футбол

Теодор Николов

В Иран има наложено тотално ембарго на жените да гледат футболните мачове в компанията на мъже в барове, кафенета, ресторанти и всякакви други обществени места, включително и по стадионите.

По думи на инициаторите на забраната тя се налага за благото на самите представителки на слабия пол. Според нормотворците моралният облик на дамите може да пострада по време на подобни мероприятия.

"Напълно неуместна е ситуацията, при която жени и мъже гледат футбол заедно", коментира заместник-началникът на полицията на Иран Бахман Кархар. - Мъжете през цялото време преживяват играта, държат се вулгарно и си позволяват мръсни шегички. Не бива да се допуска жените да гледат футбол в такава компания. Затова смятам, че иранките трябва да благодарят на полицията за мъдрото решение".

Тежката ситуация обаче не спря шепа запалени фенки да се промъкнат и да проследят на живо мач на любимия си отбор.

В неделя, осем жени са намерени свой собствен начин, за да гледат среща на стадион Техеран Азади.

Всички те решили да облекат мъжки дрехи, да острижат косата си и да ползват за прикритие на лицето си шапки с козирки.

Явно дори тази маскировката обаче не е успяла съвсем да ги слее с множеството фенове от мъжки пол. По информацията на информационна агенция Тасним, стюардите забелязали хитрушите и ги принудили да напуснат бързо съоръжението.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 23:29  16.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 20:40  19.02.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай