414 0

Хиршер отново е шампион в слалома

Алберт Попов се нареди на 27-о място

Хиршер отново е шампион в слалома
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Австриецът Марсел Хиршер спечели титлата в слалома на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Санкт Гален (Швейцария). Хиршер, олимпийски вицешампион в дисциплината от Сочи 2014, финишира с време 1:34.75 минути. Той беше най-бърз в първия манш с 46.43 секунди и запази първото място и след второто си спускане.

27-годишният австриец триумфира за втори път в дисциплината след Шладминг 2013. Той взе и трето отличие на шампионата в Санкт Гален след златото в гигантския слалом и среброто в комбинацията.

На второ място изненадващо се нареди Мануел Фелер също от Австрия на 68 стотни от секундата. Той записа най-доброто класиране в кариерата си, след като досега имаше едно пето място в слалом за Световната купа в Леви през ноември миналата година.

Германецът Феликс Нойройтер остана трети на 93 стотни от секундата и на второ поредно световно първенство завърши с бронз. Той е и сребърен медалист в слалома от Шладминг 2013.

Норвежецът Хенрик Кристоферсен, който беше считан за един от фаворитите, остана четвърти на 1.04 секунди. Кристоферсен е бронзов медалист от Олимпиадата в Сочи 2014.

Българинът Алберт Попов се нареди 27-и с изоставане от 4.33 секунди. Той беше 31-и след първия манш, но прогресира с четири позиции след втория.

Швейцария

Напиши коментар:


Публикувай