Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 23:42 1 101 0

Головете продължават да валят в Шампионската лига

  • сити-
  • монако-
  • леверкузен-
  • атлетико-
  • шампионската лига

По принцип, първите срещи от коя да е елиминационна фаза на Шампионската лига предвещават слаба резултатност. Съперниците осъзнават, че трябва да са предпазливи, като се има предвид, че предстоят още поне 90 минути игра във втората среща.

Да, ама не!

Осминафиналната фаза на тазгодишното издание на "Лигата на богатите" опровергава всякакви подобни твърдения, а головете продължават да валят.

Поредното доказателство дойде от тазвечершните двубои, противопоставящи тимовете на Атлетико (М) и Байер (Л), Монако и Манчестър (С).

В Леверкузен, германците отстъпиха с 2:4 пред "дюшекчиите". Резултатът бе открит от Саул Нигес още в 17-ата минута с перфектен фалцов удар извън наказателното поле, а в 25-ата Антоан Гризман завърши перфектна контра на гостите след пас на Кевин Гамейро.

В началото на второто полувреме Карим Белараби намали, но Гамейро от дузпа възстанови аванса на мадридчани. До края съперниците си размениха по още едно попадение - автогол на Стефан Савич и точен изстрел с глава на Фернандо Торес.

В другата среща "гражданите" започнаха зле, но все пак се добраха до успеха с гръмкото 5:3 в головото шоу на "Етихад".

Рахийм Стърлинг откри в средата на първата част. Още до почивката обаче Фалкао и младият талант Килиан Мбапе направиха пълен обрат. В началото на втората част Тигъра пропиля дузпа, а в 58-та минута Агуеро изравни.

Последва нов гол на Фалкао, с които Монако отново излезе начело. В последните 20 минути "монегаските" не издържаха на натиска и пропиляха преднината си. Първо Агуеро с удар от воле изравни за 3:3, а след това Джон Стоунс и Лерой Сане оформиха крайния резултат, слагайки точка на амбициите на съперника в този зрелищен сблъсък.

Така Сити взе ценна преднина и е с едни гърди напред за реванша на "Луи Втори", който ще се играе на 15 март. Монако от своя страна ще се надява на чудото и на трите си попадения на чужд терен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА