Last news in Fakti

30 Април, 2017 18:30 1 239 0

Лацио спечели дербито на Вечния град (СНИМКИ)

  • рома-
  • лацио-
  • дерби на вечния град
Лацио спечели дербито на Вечния град (СНИМКИ) - 1

Лацио победи Рома с 3:1 в дербито на Рим. "Орлите" надиграха градския съперник и се утвърдиха на четвъртото място в класирането на Серия А.

Лацио има 3 точки аванс пред петия Аталанта и до последно ще опита да измести Наполи от третото място, даващо право на участие в квалификациите на Шампионска лига.

Сейду Кейта бе героят за лациалите с два гола, а веднъж се разписа Баста.

Лацио спечели дербито на Вечния град (СНИМКИ)

Кейта откри резултата в 12-а минута с удар от границата на наказателното поле. Рома изравни в самия край на първото полувреме от несъществуваща дузпа. Кевин Строотман падна в наказателното поле, без да е фаулиран, но реферът не видя симулацията и посочи бялата точка. Даниеле Де Роси реализира дузпата за 1:1.

Тази несправедливост не натежа на крайния резултат, тъй като Лацио бе по-добрият отбор и през втората част и заслужено стигна до победата.

Душан Баста изведе "орлите" в 50-а минута с удар от 20 метра и рикошет в крака на Фасио.

Лацио спечели дербито на Вечния град (СНИМКИ)

Лацио спечели дербито на Вечния град (СНИМКИ)

В 70-а минута на терена се появи легендата Франческо Тоти, но и неговото влизане в игра не помогна на Рома. Дербито ще бъде последно в кариерата за Тоти, който след края на сезона вероятно ще прекрати забележителната си кариера.

Пет минути преди края Кейта вкара втория си гол в мача за крайното 3:1.

Лацио спечели дербито на Вечния град (СНИМКИ)

В добавеното време реферът вдигна директен червен картон за Рюдигер от Рома за груб фаул в центъра на терена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА