571 0

ЦСКА вади паспорти на още чужденци

„Червените“ опитват да уредят с родни документи Густаво Кулма и Кевин Меркадо

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

СКА е подал документи за български паспорт за още един футболист от състава си. След като стана ясно, че процедурата е задействана за Фернандо Каранга, сега “Тема спорт” съобщава, че по същия път ще тръгне и колумбиецът Густаво Кулма. Той играе в България от началото на 2016 година, след като бе привлечен от Онсе Калдас.

Кулма заема квота на чужденец извън Европейския съюз, а също така е сред играчите, на които спортно-техническото ръководство възлага големи надежди и иска да го задържи максимално дълго в отбора. Европейският паспорт би могъл да улесни значително потенциална продажба на 24-годишния латиноамериканец.

Процедурата по натурализиране отнема около 60 дни. “Армейците” имат интерес за издаването на български документи и на още един свой футболист - лявото крило Кевин Меркадо. Той бе привлечен в началото на годината под наем за 12 месеца от испанския Гранада. Ако той остане и след това, ЦСКА ще опита да го направи българин.

България


Още по темата

 • ЦСКА ще прави Каранга българин

  ЦСКА ще прави Каранга българин

  Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга може да вземе български паспорт. Клубът е подал документи за натурализирането му и процедурата вече е ...
  14.07.2017
  539
  1

Напиши коментар:


Публикувай