3 502 1

УЕФА удари звучен шамар на Хайдук

Хърватският тим посреща пред празни трибуни следващия съперник Брьондби

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Хайдук (Сплит) е получил шокираща новина още преди реванша с Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Хърватският тим елиминира „сините” след 1:0 на свой терен и 2:1 на реванша пред празни трибуни на „Георги Аспарухов” заради наказание на българския тим.

Домакинството срещу Левски в Дугополе ще излезе скъпо на Хайдук, тъй като УЕФА е информирала хърватския гранд, че ще бъде санкциониран да играе следващия си мач на собствен терен пред празни трибуни. Освен това клубът е глобен и с 55 000 евро. Така хърватите ще трябва да играят пред празния си стадион "Полюд" срещу следващия съперник Брьондби, отстранил финландския ВПС Вааса след 2:0 у дома и 1:2 като гост.

Наказанието за Хайдук е заради расистки скандирания по време на първия мач със „сините”. Заради тях е наложена глоба от 50 000 евро, а още 5000 евро са добавени заради хвърлени към терена предмети.

Ръководството на тима от Сплит ще обжалва санкцията, след като делегатът на УЕФА и наблюдателят на мача са похвалили хърватите за добрата организация на срещата.

Хърватия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Стефан
    Отговор
    1 15:06  21.07.17
    ..Добрата организация на мача.. да ева и тези долнопробни делегати. Ами за битите левскари и подпалена кола ?

Напиши коментар:


Публикувай