789 1

Константинов: Замислям се дали да остана

"Важно е мнението на играчите, ще говоря и с федерацията", заяви националният треньор

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Треньорът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов беше откровен пред медиите след завръщането на тима от европейското първенство в Полша. Константинов не скри, че е разочарован от играта в последния мач 0:3 със Сърбия.

"И аз нямам най-точното обяснение за този мач. Липсваше ни хъс и емоция, всички сте го видели. Момчетата чувстваха, че можем да стигнем по-напред. Според мен, при победа над Сърбия, щяхме да играем финал. За съжаление обаче пропуснахме втори голям шанс след европейското първенство миналата година. По същия начин играхме и срещу Аржентина в решителния мач за класиране на финалите на Световната лига. Определено за световното догодина трябва да променим настройката и представянето си в ключовите двубои", призна Константинов на летище София.

"Това, че сме в топ 6 ни класира директно за следващото европейско първенство, но лично аз не съм доволен от резултата, защото знам, че можем много повече. Уважавам сърбите като отбор, но имахме своите шансове. Във втория и третия гейм имахме преднина в точките и трябваше да сме по-хладнокръвни.

Дали ще остана на поста? Ще обсъдя това първо с федерацията. Ще излъжа, ако кажа, че не ми е минавала мисълта за оставка. Няма вечни хора. Важно е и мнението на играчите. Може би ще е добре някои от тях да имат среща с шефовете на федерацията, за да се разбере и тяхната гледна точка.

В шестицата сме. Това означава, че се класираме за следващото Европейско без квалификации. Това бе програма минимум. Когато виждаш и чувстваш, че имаш сили за повече този четвъртфинал лично за мен не е резултатът, с който исках да се върна.

Пред наша публика е различно. Тази година във Варна бихме белгийците, които са на полуфинал, в два мача безапелационно. В Лигата спечелихме срещу Бразилия и Полша, изпускайки класиране за финалите с този мач с Канада, който според мен също бе спечелен. Изпуснахме сами възможностите. Имаше и странична намеса, но по-добре да не я коментирам. Емоционално това, което липсва навън, тук го дава публиката", коментира Константинов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Левски
    Отговор
    1 19:15  02.09.17
    Обичамете ОСТАНИ!!!

Напиши коментар:


Публикувай