626 0

Майкъл Джордан: Не харесвам супер отборите в НБА

Според Въздушния това отслабва сериозно конкуренцията

Иво Стойнев

Считаният за най-велик баскетболист на всички времена Майкъл Джордън не се изказа никак ласкаво за тенденцията напоследък да се създават „суперотбори“ в НБА. Голдън Стейт определено са такъв тим след привличането на Кевин Дюрант, а и Кливланд събра доста звезди, връщайки си преди време ЛеБрон Джеймс. В Маями преди това се случи нещо подобно, а през това лято подобно нещо направиха и в Оклахома Сити.

„Мисля, че това вреди от гледна точка на конкуренцията. Има един или два страхотни тима, което означава, че останалите 28 ще бъдат слаби и ще имат трудности да оцелеят и от бизнес гледна точка“ коментира собственикът на Шарлът Хорнетс.

За мнозина ерата на Чикаго Булс от 90-те завинаги ще остане най-великата в НБА, но Уориърс определено изглеждат заплашителни с потенциала който имат. Комисионерът Адам Силвър пък определено не е съгласен с вижданията на Джордън.

„Не трябва да забравяме, че Бостън и Лейкърс имат 17 и 16 титли, което е почти половината от всички. Това са династии. В същото време Кливланд нямаше титла до миналата година, а Голдън Стейт не бе печелил от 40 години преди да го направи“ заяви Силвър.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай