1 326 1

Mercedes заплашили Розберг и Хамилтън с уволнение

Това се случило след инцидента между двамата в Испания през 2016-а

Иво Стойнев

От Mercedes са заплашили Люис Хамилтън и Нико Розберг с уволнение след състезанието в Испания през 2016-а, разкри Ники Лауда. Тогава още след старта британецът атакува съотборника си, който го затвори, Хамилтън изпусна контрол върху колата и удари Розберг, след което и двамата отпаднаха.

Отношенията между двамата се обтегнаха сериозно, а Лауда разкри, че от отбора са взели сериозни мерки, като са предупредили пилотите, че при нов подобен инцидент или действие против интересите на тима, ще последва уволнение.

„Въведохме правила и им казахме, че подобно поведение на пистата е неприемливо. Постановихме съвсем точно какво могат и какво не могат да правят и ги уведомихме, че договорите им ще бъдат прекратени при нов подобен инцидент, тъй като не можем да позволим на пилотите си да разрушават състезанията си един на друг“ заяви Лауда.

„Тото определено въведе ред и мирът се върна в отбора, а освен това инцидентите след това на практика бяха ликвидирани“ добави Лауда, за когото е ясно кой е виновен за случилото се тогава.

„Мисля, че Люис бе твърде агресивен, а след като се оказа в тревата не успя да овладее колата и удари Нико“.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • копеле
    Отговор
    1 12:38  17.10.17
    Сетила се Мара да се обара, това е доста старичко

Напиши коментар:


Публикувай