829 3

Правителството дава пари за стадиона на Спартак Варна

"Стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие", каза Красен Кралев

Иво Стойнев

По покана на министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет се проведе среща с представителите на феновете на ФК Спартак (Варна) и с ръководството на клуба. Както вече стана ясно, на разговора присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на финансите Владислав Горанов и кметът на Варна Иван Портних.

Представителите на феновете Стефан Калименов, Евгений Балев и Манол Манолов бяха придружавани от бившия президент на футболния клуб Николай Ишков, бившите футболисти Радостин Станев и Борислав Георгиев, както и от легендарния български баскетболист Тодор Стойков. Ръководството на футболния клуб беше представлявано от Атанас Атанасов и Благой Калфов.

По време на срещата представителите на феновете и варненският кмет запознаха премиера Борисов с предисторията на проблема на ФК Спартак (Варна), свързан със собствеността на базите и моментното състояние на имотите.

Кметът Иван Портних представи пред премиера Бойко Борисов развитието на преговорите между Община Варна и “Инжстрой Холдинг” АД, както и със заявената готовност от страна на дружеството стадион “Спартак” и прилежащите му спортни съоръжения да бъдат върнати в собственост на Общината. Портних увери присъстващите на срещата, че на следващото заседание на ОбС Варна ще се разгледа предложението за връщане на имотите. Кметът на Варна пое ангажимент, че след гласуваното от ОбС решение Общината ще предостави стадион “Спартак” и прилежащите му спортни съоръжения за ползване на клуба.

Пред присъстващите премиерът Бойко Борисов се разпореди да бъдат отпуснати 1 милион лева от държавния бюджет за изграждане на нов футболен терен, съблекални и трибуни на стадион “Спартак”. Ремонтът ще се извърши от Министерство на младежта и спорта като крайният определен срок от министър-председателя за завършване на ремонтните дейности е 28 август 2018 г. – денят, в който се честват 100 години от основаването на варненския футболен клуб.

"Стартираме изготвянето на проект за възстановяване на тревното покритие на стадиона и ще направим всичко необходимо, за да може отборът да се завърне у дома", увери спортният министър Красен Кралев.

Представителите на феновете на ФК Спартак подариха на премиера Борисов фланелка от официалния екип на отбора. “Благодаря от името на цялата спартакийска общност за решението Ви”, заяви Евгений Балев.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТИМ ВарнЯ напомня но не забравя
  Отговор
  1 20:16  30.10.17
  А кога ще вземем още 8МЛРД.€ заем, за да завършим ТИМаджийският стадион "ДУПКАТА" ??! Трябват още поне 6 хотела, 4 казина да построим около него - кога ще влезе ДПС във властта, че да можем с ДОГАНския ХИДРОСТРОЙ да оправим сметките??

  Коментиран от #2

 • Христо
  Отговор
  2 09:56  31.10.17

  До коментар #1 от "ТИМ ВарнЯ напомня но не забравя":

  Каква дупка сънуваш? Явно последната година не си минавал да видиш какво се случва и си пишеш просто така наизуст. Строежът на стадиона е напреднал много в последните месеци. Наскоро имаше и изказвания на отговорни лица, че всичко върви по план и до края на следващата година вероятно ще е готов, а след още година ще бъде въведен в експлоатация и Варна ще разполага с най-модерния стадион в България.
 • МИТ
  Отговор
  3 17:16  31.10.17
  ТИМаджииските тролове заспахти ли бе. Я веднага излизайте онеър да пишете хвалебствия за политиката на партията.

Напиши коментар:


Публикувай