4 821 1

Детелин Далаклиев посети затвора

Именитият ни спортист зарадва почитателите си зад решетките

Иво Стойнев

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев и журналистът Георги Стоянов посетиха лишените от свобода в Белене. Поканата дойде от управата на затвора и Сунай Ремзи, който изтърпява 20-годишно наказание за убийство. Сунай е написал няколко книги зад решетките, както и "Програма за самокоригиране на българските затворници". И определено е олицетворение на героя на Вапцаров, който "попаднал в затвора и станал човек".

Сунай е излежал вече повече от половината си присъда и признава, че чрез подобни инициативи се надява да мотивира лишените от свобода да търсят по-целеустремено себе си, за да може, когато излязат на свобода, да не допускат същите грешки.

Началник-сектор „Социална дейност и възпитателна работа” на затвора в Белене Николай Карлев откри срещата, изразявайки благодарност към гостите и подчертавайки значимостта на спорта като средство за справяне с агресията, която често се явява лош съветник и носи непоправими последствия.

По време на двучасовия разговор бяха прожектирани значими моменти от кариерата на Детелин, които бяха приветствани с аплодисменти, а той от твоя страна разказа подробно за редица любопитни епизоди от живота си на ринга и извън него. Световният шампион от Милано 2009 отговори и на всички въпроси, които затворниците с голям интерес му задаваха. Те научиха и повече около създаването на книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев", написана от Георги Стоянов.

Именитият ни спортист също подчерта, че спортът е сред най-ефективните методи за превенция на агресията, както и че боксът му е помогнал много, за да се развие като един добър и достоен човек.

В края на срещата Далаклиев раздаде автографи и получи поздравления, както и любопитно пожелание от един от лишените от свобода - а именно, когато открие собствена школа, да намери талантливо момче, което да успее да задмине неговите успехи.

"Убедихме се, че много от тези момчета осъзнават грешките си и горчиво съжаляват. Пожелахме им да не се отказват от битката за по-добър живот и на първо място да намерят сили да се преборят със себе си. Надяваме се, че 50-те бройки на книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев", с които се сдобиха, ще са им в помощ да го постигнат", сподели Георги Стоянов, автор на четивото.

Съвсем скоро предстои да бъде пуснат и нов тираж на "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев", като се очаква изданието да се сдобие и с леко обновление.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Емил
    Отговор
    1 12:02  02.12.17
    Поредното подвеждащо заглавие! СЗО предупреждава, че менталните спекулации водят до инсулт!

Напиши коментар:


Публикувай