1 004 0

Кан: Грандовете във футбола ще се отделят

"Трябваше да премина в Юнайтед, Фърги още ми е ядосан", припомни легендата

Иво Стойнев

Легендата на Байерн Мюнхен Оливер Кан е на мнение, че рано или късно баварците ще се отцепят в Европейска Супер лига с останалите колоси на Стария континент.

"Нищо не се е променило по отношение на позицията ми за завръщане във футбола. Към момента не възнамерявам да заемам някакъв пост. Независимо от своята възраст д-р Мюлер-Волфарт и Юп Хайнкес са топ класа в своята област. Но Байерн има твърде малко конкуренция на национално ниво", коментира Кан.

"Коментират се различни идеи, като например промяна на правилото "50+1", за да има по-голяма конкуренция на върха в Бундеслигата. Рано или късно най-добрите европейски клубове ще играят в собствена лига."

Германецът говори и за отказаната възможност да премине в Манчестър Юнайтед преди време: "Алекс Фъргюсън още ми е ядосан. През 2003 или 2004 година можех да премина при тях, но за мен беше важно да завърша ерата си в Байерн. Като се върна назад мисля, че трябваше да направя този трансфер. За мен това щеше да бъде още едно голямо предизвикателство", добави Кан.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай