887 3

Какво е да си съдия гей в днешния свят?

Хесус Томилеро изживява кошмарен период след признанието си

Иво Стойнев

Испанският футболен съдия Хесус Томилеро призна за хомосексуалната си ориентация в началото на октомври и оттогава изживява истински ад. Смъртни заплати, обиди и въобще никаква подкрепа от испанския футбол. Това, което Томилеро преживява, разказва швейцарският вестник „Блик”.

Всичко започва преди три години, когато го обиждат с думата „пед*раст”, тъй като е пропуснал да отсъди засада. Томилеро се оплакал и разкрил ориентацията си, а обидилият го човек бил глобен с 50 евро. 23-годишният съдия казва: „Имах нулева подкрепа”.

След разкриването на хомосексуалната си ориентация Томилеро си взел половин година почивка от съдийството, но давал телевизионни интервюта по темата хомофобия във футбола. След паузата нещата продължили да вървят зле, както и преди това. „Същите обиди. В моя профил на социалните мрежи бях обиждан с по най-кошмарния начин. Имаше дори смъртни заплахи. Преминах през ада”, споделя още реферът.

Томилеро казва, че има и други обратни професионални съдии. „Те обаче ще се прикриват от това публично да се разкриват. Представете си какво ще се случи на един голям стадион. Не е и за помисляне”, завършва арбитърът.

Испания


Още по темата

 • Направете Джокера гей отново

  Направете Джокера гей отново

  Фенове на Батман започнаха петиция, която настоява Джокерът да бъде направен гей отново, съобщи Screen Rant. Джокерът се смята за най-големия враг ...
  27.01.2018
  2 031
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 15:41  18.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Грую
  Отговор
  2 16:08  18.12.17
  Е какво пък толкова? Тъкмо като пеят запалянковците "Съдията, съдията , съдията пе.....ст" ще отговаря на истината и няма да звучи като заяждане.
 • 3 16:33  18.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай