864 0

В Германия: Байерн вече няма добри играчи

Баварците загубиха позиции в три важни категории

Иво Стойнев

Германският хегемон Байерн Мюнхен загуби позиции и вече не притежава дефанзивни футболисти в категория "световна класа", смята престижното списание "Кикер". Изданието изготвя своите класации на половин година и не даде максимална оценка на играчи на баварския колос в категориите "вратар", "централен защитник" и "краен дефанзивен футболист".

Бранителят на Байерн Матс Хумелс е избран за №1 в Бундеслигата, но той получава втора възможна оценка - международна класа. Зад него са Налдо (Шалке) и съотборника му Никлас Зюле.

В категорията "краен дефанзивен футболист" лидер е друг баварец - Джошуа Кимих. Той обаче също получава оценка "международна класа", заедно с Филип Макс от Аугсбург. На осма позиция остава смятаният доскоро за един от най-добрите бекове в света Давид Алаба (Байерн).

При вратарите също не е достигната максимална оценка заради отсъствието на контузения Мануел Нойер. Заместникът му в Байерн Свен Улрайх също се задоволява с втората възможна оценка.

Както е известно, в споменатите три категории Байерн постоянно притежаваше играчи от световна класа в предходните години, разполагайки с Нойер, Джером Боатенг (едва седми сред централните защитници в момента), Алаба и отказалия се от футбола Филип Лам.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай