Last news in Fakti

15 Март, 2018 18:01 1 237 1

България остава в топ 40 на света

  • българия-
  • национален отбор-
  • класиране-
  • място

Националният ни тим запазва позицията си в ранглистата на ФИФА

Българският национален отбор запази 40-ото си място в света в ранглистата на Международната футболна асоциация (ФИФА) за февруари.

Отборът на Петър Хубчев има 715 точки, като се намира точно зад състава на ДР Конго (728 точки) и точно пред този на Босна и Херцеговина (700 точки). Именно босненците са следващият съперник на българския отбор, като двата тима се срещат в контрола в Разград по-късно този месец, пише "Блиц".

България е най-високопоставеният отбор от групата си в турнира - Лигата на нациите, където са още Норвегия (57-мо място), Словения (62-ро място) и Кипър (92-ро място).

В топ 10 на света има само една промяна, свързана с изкачването на Полша от седмо до шесто място. Поляците се изравняват по точки с Испания, като двата тима разделят шестата позиция.

Лидер е световният шампион Германия с 1609 точки, следван от петкратния световен първенец Бразилия с 1489 точки, европейския шампион Португалия с 1360 точки, Аржентина с 1359 точки и Белгия с 1337 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    1 0 Отговор
    да ве
    и в ТОП 3 по детска смъртност
    където и в турско не е закарвана