22 Март, 2018 09:24 1 492 0

Юношите на България не се дадоха на Испания

  • испания-
  • българия-
  • юноши-
  • равенство-
  • футбол-
  • национален отбор

България започва отлично квалификациите

Юношите на България не се дадоха на Испания - 1
Снимка: Twitter, Selección Española de Fútbol

Българският юношески отбор по футбол записа престижно равенство като гост на Испания в първия си квалификационен мач за Европейското първенство. Двубоят в испанския град Бенидорм завърши при равенство 0:0.

Отличен мач за България направи стражът на Левски Димитър Шейтанов, който отрази всички удари към вратата си. Хуан Берокал отправи първия удар във втората минута, но встрани от вратата. Националите отговориха с изстрел на Калоян Кръстев, който не намери целта. Последваха силни минути за испанците, които владееха повече топката, но възпитаниците на Ангел Стойков стояха добре на терена и не позволиха сериозни опасности до почивката пред вратата, пазена от Шейтанов .

След подновяването на играта домакините засилиха натиска си. В 57-та минута Шейтанов отрази опасен удар на Диас. В следващите минути иберийците още на няколко пъти поставиха на изпитание стража и футболистите пред него. Последователно в игра за България се появиха Тони Иванов, Архан Исуф и Стефан Гаврилов, които замениха съответно Станислав Иванов, Атанас Кабов и Димитър Костадинов.

В самия край Шейтанов отново трябваше да се намесва, след като отрази изстрела на Мбула и срещата завърши при 0:0. В другия мач от групата Франция надигра Белгия с 3:2. Следващият съперник на България е Франция. Двубоят ще се проведе на 24 март. Седем тима от Елитния кръг ще се присъединят към домакина на Европейското първенство – Финландия. Финалите за юноши до 19 г., набор 1999, ще се проведат от 16 до 29 юли 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА