22 Март, 2018 17:54 3 224 1

Роналдиньо влиза в политиката (ВИДЕО)

  • роналдиньо-
  • ромарио

Футболната легенда вече е официален член на Бразилската републиканска партия

Роналдиньо влиза в политиката (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Легендарният футболист Роналдиньо ще влезе в политиката, съобщиха медиите в Бразилия.

Световният шампион със "селесао" от 2002 г. заяви, че "иска да даде нещо на обществото" и по тази причина напуска полето на футбола и влиза в това на политиката. Бившият плеймейкър на ПСЖ и Милан дори вече е официален член на Бразилската републиканска партия (БРП).

38-годишнaта легенда ще може да участва на изборите в страната през октомври, но все още не е решил дали да се кандидатира за място в сената или в камарата на депутатите.

Роналдиньо влиза в политиката (ВИДЕО)

"Щастлив съм, че мога да участвам в проект, чиято цел е да подобри и модернизира нашата страна и да донесе радост и здрави на цялото население", каза Роналдиньо при приемането си в партията.

От 2006 година Роналдиньо работи по програми на УНИЦЕФ, а евентуалното му избиране може да го направи втория знаменит бразилски футболист в последни години, достигащ висока изборна длъжност. През 2011 година Ромарио влезе в политиката и сега представлява Рио като сенатор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 baysando

    2 0 Отговор
    Всички тези големи бивши спортисти, които влизат в политиката ( а такива има много по света пък и у нас) показват само едно: Единственото важно качество за да си политик е да си известен и ИЗБИРАЕМ от хората. (тук изключвам политиците тип назначени послушници от някой, където е друга историята) Какви управленски качества има един човек, който цял живот е живял със спорта. Какво е управлявал досега...