Last news in Fakti

25 Април, 2018 20:31 1 875 8

Левски е на финал за Купата на България

  • левски-
  • цска-
  • буш-
  • червен картон-
  • каранга-
  • гомес-
  • бланко

Вечното дерби завърши при резултат 2:2

Левски ще играе финал за Купата на България. "Сините" завършиха 2:2 в реванша с ЦСКА и с общ резултат 4:2 продължават напред в турнира. В битката за трофея тимът на Делио Роси ще се изправи срещу Славия, който отстрани Ботев в другия полуфинал.

Противно на очакванията, Левски започна доста агресивно мача. Сините бяха близо до откриване на резултата още в първата минута. Иван Горанов беше изведен по левия фланг и центрира. Стойчо Атанасов се хвърли на шпагат, за да пресече топката. Тя се насочи към вратата, но за негов късмет се отби в страничния стълб и излезе в корнер.

Левски обаче продължи да пресира здраво, а ЦСКА не промени играта си въпреки ранния предупредителен знак. В шестата минута символичните домакини закономерно откриха резултата. Габриел Обертан беше изпуснат отдясно, след което нахлу към наказателното поле и пусна хитър пас към Роман Прохазка, който върна топката назад. Рубен Пинто не успя да изчисти добре и я изпрати право на крака на Жорди Гомес, който със страхотен удар с левия крак даде аванс на своя отбор.

В първия четвърт на двубоя играчите на ЦСКА нито веднъж не организираха смислена атака в половината на Левски. Въпреки това червените стигнаха до чудесна възможност да изравнят резултата в 16-ата минута. Атанасов проби отдясно и центрира. Енрике Рафаел свали с глава към Фернандо Каранга. Бразилецът овладя добре на границата на вратарското поле, но след това отправи слаб удар, с който не затрудни рано падналия на земята Божидар Митрев.

С това положение се изчерпа всичко, което тимът на Стамен Белчев успя да създаде през първото полувреме. Левски продължи да бъде по-агресивен и да атакува много по-опасно. Паулиньо носеше големи главоболия на играчите в червено. При една ситуация той проби отляво и центрира остро във вратарското поле, но нито един негов съотборник не стигна до топката. Минута по-късно бразилецът се озова на голова позиция, но стреля доста неточно.

В 26-ата минута ЦСКА допусна поредната си грешка при изнасянето на топката. Хали Тиам отне топката и пусна хубав извеждащ пас към Серджиу Буш. Румънецът премина като на парад през отбраната на бившия си отбор, но след това стреля от много малък ъгъл и Витаутас Черниаускас спаси без проблем.

Две минути по-късно сините останаха с човек по-малко на терена. Тиам направи изключително грубо влизане с двата крака срещу Фернандо Каранга и напълно заслужено получи директен червен картон от главния съдия Николай Йорданов.

ЦСКА също се оказа губещ в тази ситуация, тъй като дясното коляно на бразилския нападател се усука лошо. Голмайсторът на червените получи медицинска помощ и опита да продължи, но малко по-късно беше заменен от Хеан Бланко.

С човек повече ЦСКА започна да владее по-продължително топката, но без да затрудни по какъвто и да било начин Митрев. Левски дори можеше да увеличи аванса си в добавеното време на първата част, но Атанасов се намеси решително при подаване на Обертан към Паулиньо.

На почивката Стамен Белчев направи още една смяна, като пусна Едвин Джеси вместо Рубен Пинто. Това се оказа успешен ход, тъй като холандското крило доста раздвижи нападението на червените.

Първият голям шанс за гол обаче отново се откри пред Левски. В 52-ата минута Джеферсон допусна груба грешка след силно изритана топка от Божидар Митрев. Това позволи на Обертан да се озове очи в очи с Черниаускас. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед обаче стреля покрай вратата.

Само пет минути по-късно резултатът беше изравнен. Енрике Рафаел проби през центъра, размени двойно подаване със Станислав Манолев, след което с малко късмет успя да се измъкне зад защитата на Левски. Митрев стигна пръв до топката, но след това я изпусна и Бланко я изпрати в мрежата от малък ъгъл.

В 61-ата минута ЦСКА стигна до второ попадение. То обаче беше отменено заради изключително спорна засада на Енрике Рафаел, който засече с глава центриране на Манолев.

Четири минути по-късно Левски отново поведе. Паулиньо показа техника между няколко играчи на ЦСКА, след което пусна страхотен извеждащ пас към Буш. Румънецът се измъкна зад защитата и изпрати топката покрай Черниаускас - 2:1.

Третото попадение на Буш в двата мача за купата с ЦСКА уби устрема на бившия му отбор. Червените все пак стигнаха до почетно равенство, след като Митрев допусна още една груба грешка в 81-ата минута. Вратаря на Левски изпусна топката след центриране отляво и Роланд Алберг вкара на празна врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски

    18 6 Отговор
    Само Левски, оле!
    Няма титлаааа, нямааа купааа, няма вече цесекаааа.
  • 2 Цесекар

    6 21 Отговор
    Уреден мач, както и вчера пробутаха Славия мръсните гербаджии натиснаха Гришата!

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Брат ми

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Цесекар":

    За какво да го натиснат Гришата??? Той не е ли на Литекс шефа???
  • 4 Ads

    9 0 Отговор
    Митрев е крайно време да престане да спи по време на мач.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Stoich

    6 0 Отговор
    До автора на статията. Не си спомням Буш да е играл за Литекс. Нека сме обективни поне.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Stoich

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цесекар":

    Споко! Сега е момента да припознаете Славия и ще играете на финал.