17 Юни, 2018 12:39 1 762 3

"Левски" подписа с двама нови (ВИДЕО)

  • левски-
  • футболен клуб-
  • подписа договор-
  • нови играчи-
  • български футбол-
  • вратар-
  • мартин полачек-
  • давиде мариани-
  • халф

Мариани: Когато чух, че Роси е треньор на отбора, много се зарадвах

"Левски" подписа с двама нови (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

Отборът на "Левски" подписа с двама нови играчи - вратарят Мартин Полачек и полузащитникът Давиде Мариани.

Двете ново попълнения в редиците на "сините" са подписали договори за период от три години.

Словашкият вратар подписа официално контракта в събота, след като премина медицински прегледи и договори личните си условия.

От "синия" клуб не съобщиха трансферната сума, но според специализирания сайт transfermarkt.com цената на Полачек е 300 000 евро.

"Левски" подписа с двама нови (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ПФК "Левски"

Кариерата на Полачек стартира в Бърно, а след това прави име в Дунайска Стреда и Слован Братислава.

Следващата му стъпка е Полша, където играе три сезона за състава на Заглебие Любин. Тази зима преминава в редиците на Млада Болеслав, а от днес е играч на ЛЕВСКИ. С екипа на Слован Братислава Полачек е ставал шампион на Словакия, а също така е печелил Суперкупата.

Другото ново попълнение в редиците на "Левски" е швейцарският полузащитник Давиде Мариани.

Халфът уточни личните си условия по-рано в събота, след което подписа договор за три години със "сините" и позира с фланелката тима редом до изпълнителния директор Красимир Иванов.

Мариани пристига на "Герена" като свободен агент, след като договорът му с Лугано изтече това лято. През миналия сезон офанзивният полузащитник записа 32 мача в швейцарския елит, в които реализира 5 гола. С представянето си Давиде помогна на тима да запази мястото си в Супер лигата.

Мариани даде и първото си интервю след официалното обявяване на трансфера.

"Левски" подписа с двама нови (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ПФК "Левски"

"Чувствам се много щастлив, благословен и благодарен. И да, вълнувам се", каза 27-годишният играч.

"Със сигурност моя италиански паспорт ще ми помогне в комуникацията с треньора Делио Роси. Това е голямо предимство — че мога да го слушам и да разбирам неговите идеи. Първо и преди всичко, искам да окажа положително влияние върху отбора. Вълнувам се и искам да изляза на терена, за да тренирам с новите си съотборници”, амбициран е Мариани, който за последно е играл в швейцарския Лугано.

„Когато чух, че г-н Делио Роси е треньорът, много се зарадвах. Той е голямо име. И той е италианец, а аз познавам добре футбола в тази страна. Чест е да бъда част от Левски и да работя с такъв треньор. През последната седмица се информирах подробно за клуба. Знам, че е най-големият клуб в България, а също и на Балканите. Клуб с много голяма история и традиции. Затова съм благодарен за предоставения шанс”, каза халфът.

"Аз съм швейцарски футболист. Израснах в Швейцария, играл съм в местните първа и втора дивизия. Сега правя голяма стъпка, която е важна и, мисля, е правилната. Искам да се развивам и да ставам по-добър. Искам да почета фланелката на Левски. Не съм от хората, които си падат по големите думи, но това, което мога да кажа, е, че в името на Левски ще давам абсолютно всичко. Другото ще се види на терена. Видях, че отборът играе в 4-3-3, а това е перфектно за мен, защото обичам да играя в полузащитата или отляво в предни позиции. Мога да играя по крилото. Смятам, че в халфовата линия мога да играя на всеки пост. В крайна сметка най-важното е да бъда тук в името на отбора, в името на това да помагам на тима и на треньора. Амбицията ми е да давам всичко и да печеля всеки мач. Нека видим какво ще стане накрая. Ако се трудим усърдно, ако се подобряваме и развиваме като отбор, няма нищо невъзможно. Нека караме стъпка по стъпка – първо да започнем подготовката, а накрая ще видим каква ще се окаже нашата награда”, коментира още Мариани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кълъфчо

    1 1 Отговор
    Ще я ги убият ! Да им дават титла купа
  • 2 Пешо

    2 0 Отговор
    Левски! Той го каза бившия им собственик :"Куци коне!"
  • 3 Синфен

    0 0 Отговор
    Дано не се въведе видео-повторене в БГ първенството , че направо изпадаме !