Last news in Fakti

16 Септември, 2018 14:56 1 944 4

Барса обърна Реал Сосиедад за три минути

  • барселона-
  • реал сосиедад-
  • победа-
  • тежко-
  • футбол-
  • мач-
  • спорт

Барса извоюва една от най-тежките си победи

Шампионът на Испания Барселона продължава безгрешния си поход от началото на сезона след четвърта поредна победа - с 2:1 при гостуването на Реал Сосиедад в мач от четвъртия кръг на Примера. Домакините поведоха след попадение на Ариц Елустондо в 12-ата минута.

В 63-ата и 66-ата каталунците нанесоха своите удари след голове на Луис Суареси Усман Дембеле, паднали след разбърквания. Това е втора последователна победа на Барса на "Аноета", след като преди това десетилетие не успяваха да превземат баския дом, предава sportal.bg.

Срещата започна в спокойно темпо и с продължително владение на "лос кулес". В шестата минута Луис Суарес овладя много добре, но загуби спора с Ариц Елустондо и вратаря Херонимо Руи. В деветата Нелсон Семедо се включи отдясно и центрира остро - топката беше избита в корнер.

В 12-ата домакините се възползваха от статично положение, за да открият резултата. Сержи Роберто извърши нарушение, за да спре скоростна контра, а секунди по-късно беше надскочен на втора греда от Ектор Морено. Топката попадна в краката на Елустондо, който шутира силно към близката греда, Пике не успя да се намеси, а вратарят Марк-Андре тер Стеген също не реагира на мощния удар. Топката се отби от гредата и влетя в мрежата - 1:0.

В 41-ата Пике падна в наказателното поле, а след това от легнало положение стреля, но Херонимо Руи изби. Съдията изчака консултация с видеоасистентите и посочи корнер. В края на полувремето Луис Суарес настойчиво искаше дузпа, но повторенията показаха, че няма абсолютни никакви основания за това. Като цяло барселонци не показаха никаква острота в атака до почивката.

В рамките на 60-ата минута първо Меси стреля ниско и безопасно към вратата на съперника, а след това преотстъпеният от Реал Мадрид Тео Ернандес получи чудесна възможност за гол. Левият бек избяга по фланга и сам срещу вратаря избра да шутира в близкия ъгъл, който беше покрит добре от Тер Стеген. В 62-ата германският вратар направи ново майсторско спасяване, което се оказа ключово за развръзката. Оярсабал и Хуанми разиграха брилянтно на контра срещу статичните защитници в синьо и червено. Тер Стеген излезе, скъси ъгъла и с крак успя да се справи с удара на Хуанми.

Минутка по-късно каталунците се прегръщаха. Пике скочи и стреля с глава, Руи изби, последва леко разбъркване, при което Луис Суарес се оказа в добра позиция и отбеляза на шест метра от голлинията - 1:1. В 66-ата каталунците осъществиха пълен обрат след ново недоразумение в малкото наказателно поле на сансебастианци. Руи не съумя да избие добре, а Усман Дембеле стреля от 15 метра, топката рикошира и попадна в мрежата на домакините - 2:1. Само минута по-рано стражът на Реал Сосиедад направи феноменално спасяване след марков фалцов удар на Коутиньо.

В последния четвърт час Валведе опита да заздрави средата на терена, пускайки Артуро Видал вместо Дембеле. В 86-ата Меси изведе Луис Суарес, уругваецът финтира вратаря, но след това избяга от вратата и се затвори. Секунди по-късно сантиметри не достигнаха на домакините да изравнят. Резервата Микел Меринодаде великолепно извеждащо подаване, Хуанми стреля атрактивно с глава от 12 метра и топката мина на косъм от страничната греда.

В крайна сметка Барселона удържа преднината си и запази лидерската си позиция в Примера, преодолявайки сериозен капан след паузата за националните отбори. Френският стрелец Дембеле пък е донесъл четири точки с трите си попадения, повече от всеки друг. Следващият мач на каталунците в от Шампионската лига - домакинство на ПСВ Айндховен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пицата Чобанов

    0 1 Отговор
    Е че Барса непрекъснато купува нови играчи, то е все едно сборен екип на света, няма как да не вкарват

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ЦСКА умре

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пицата Чобанов":

    Барса след трансфера на Стоичков, от тогава купуваха СЪДИИ.
  • 3 дсадас

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пицата Чобанов":

    Е какво от това? Всички отбори за мултинационални и не всички са добри. Помисли ли преди да говориш?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.