21 Септември, 2018 15:49 1 233 1

Сестри Стоеви надвиха втората двойка в света

  • стоеви-
  • сестри-
  • двойки-
  • тенис-
  • бадминтон-
  • спорт

Българските сестри Стефани Стоева и Габриела Стоева продължават страхотното си представяне като си спечелиха място на полуфиналите на двойки жени на турнира от Световните суперсерии 1000 по бадминтон в Чанчжоу (Китай) с награден фонд 1 милион долара.

Сестрите, които са европейски шампионки от 2018 година, показаха отлична игра и елиминираха третите в схемата Цинчън Чън и Ифан Цзя от Китай с 21:19, 16:21, 21:19 в двубой, продължил 65 минути.

В решаващия трети гейм българките водеха през цялото време. Те стартираха с 11:4, след това имаха аванс от 15:7 и 18:14. Китайките се доближиха на 19:20, но сестрите спечелиха следващата точка, а с това и срещата.

Китайската двойка е номер 2 в световната ранглиста в момента. Успехът на българките е изключителен, тъй като побеждават представителки на домакините на турнир в Китай, а именно от там са едни от най-силните състезатели в света.

На полуфиналите сестрите ще играят срещу световните шампионки от Нанцзин 2018 и поставените под номер 8 Маю Мацумото и Вакана Нагахара от Япония.

През миналата седмица Стефани Стоева и Габриела Стоева достигнаха до четвъртфиналите на силен турнир в японската столица Токио. Българките обаче за първи път в кариерата си достигнат до полуфинал на най-високата категория турнири - с 1 милиона долара награден фонд, които са само три в света.

След европейската титлата това е най-силното представяне на българските състезателки за тази година, а то най-вероятно ще ги върне в топ 10 на световната ранглиста на двойки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.