21 Септември, 2018 16:23 992 3

Гришо открива престижния Лейвър Къп срещу млад американец

  • григор димитров-
  • гришо-
  • тенис-
  • лейвър къп-
  • престиж-
  • турнир

Тази вечер стартира престижният тенис турнир Лейвър Къп, който ще бъде открит от най-добрият български тенисист Григор Димитров. Гришо е част от Отбора на Европа.

В неговия тим влизат и други големи звезди: Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен, Кайл Едмънд и Жереми Шарди.

Първият съперник на Гришо ще бъде американецът Франсис Тиафо от отбора на Света. 20-годишният тенисист е номер 40 в света. С Григор са се срещали веднъж - през август в Канада, когато Димитров преодоля американеца трудно след 2:1 сета и 2 тайбрека.

Днешният мач, който е първи в схемата на турнира за 2018 г., трябва да започне в 21:00 часа. Турнирът ще бъде излъчен по БНТ 3.

Схемата на Лейвър Къп не е като на обикновен турнир. За всяка победа се дават точки. В първия ден (21 септември) тимовете ще вземат по 1 за всеки успех, във втория (22 септември) - по две, в третия (23 септември) - по три. Така до края на турнира нищо не е ясно. Всеки ден се играят 3 мача на сингъл и 1 на двойки. Те са във формат 2 от 3 сета, като третият сет е тайбрек до 10 точки.

В отбора на Света са Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кирьос, Франсис Тиафо и Николас Хари.

След Григор Димитров и Франсис Тиафо на корта ще излязат британецът Кайл Едмънд и американецът Джак Сок. След това белгиецът Давид Гофен ще мери сили с Диего Шварцман (Аржентина), а на двойки Роджър Федерер (Швейцария) и Новак Джокович (Сърбия) ще защитават европейската чест срещу Кевин Андерсън (ЮАР) и Джак Сок (САЩ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голем смях

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "CUKOVSKI":

    не позна