871 0

Забъркаха треньор на ЦСКА в допинг скандал

Томас Нойберт бе обвинен, че е давал допинг на футболистите на Стяуа

Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт бе замесен във вихъра на допинг скандал, който разтресе румънския футбол. Немският специалист бе обвинен, че е участвал в допинг афера в гранда Стяуа, когато бе на работа там. Разследването е на вестник "Газета Спортурилор". Изданието твърди, че по времето на Нойберт играчите на "синьо-червените" са употребявали непозволени средства, пише "Меридиан Мач".

"Стана въпрос за моите методи на тренировка в Стяуа и се изговориха много лъжи. Забавлявах се с внушението за жълтите пликчета, които носиха футболистите на тима. Пликчетата бяха с такъв цвят, за да не се объркат играчите. Те съдържаха протеин, а не е препоръчително футболистите да го консумират по време на мач. Нашият физиотерапевт им даваше тази течност след мачовете. Идиотско е да се дава по време на мач, защото е смешно за мен", казва Нойберт в интервю за Digi Sport.

"Мога да кажа, че никога не съм прибягвал до допинг, до ЕПО (еритропоетин). Не съм лекар и не мога да предписвам медикаменти и инжекции. Спокоен съм, няма какво да крия. Знам какво правя за възстановяването на играчите и съм го показал в Стяуа, в Ал Хилал, в ЦСКА. Имам чувството, че за Регекампф всичко е наред, а аз и бившия лекар на Стяуа - Раду сме изкупителни жертви".

Румъния

Напиши коментар:


Публикувай