20 Януари, 2019 16:45 1 242 0

Левски започна годината с равенство (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • левски-
  • 2019 година-
  • равенство-
  • равен резултат-
  • български футбил-
  • уфа-
  • джордан н'кололо-
  • френски футболист

Каращ проби в Левски направи красив гол срещу руснаци, но дузпа спря "сините" в първата проверка

Левски започна годината с равенство (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки: Официална страница на Левски във Facebook

Отборът на Левски започна 2019 година с равенство. "Сините" завършиха 1:1 с руския УФА в първата си проверка през тази зима.

На стадион "Г.С.З." в Ларнака около 20 фена на 26-кратните шампиони дойдоха да подкрепят тима.

Попадението за столичани отбеляза Джордан Н'Кололо, който е на проби, в 21-ата минута от фаул. Френският играч изпълни отлично пряк свободен удари от 22 метра, като не остави шансове на Беленов.

Левски започна годината с равенство (СНИМКИ+ВИДЕО)

Резервата Ловро Бизяк изравни от дузпа в 57-ата минута, която дойде след груба грешка на Мариани, пише спортният сайт Sportal.bg.

Вратарят Николай Михайлов направи повторен дебют за "сините". За последно той игра за клуба през 2006 година в Шампионската лига. Стражът беше титуляр и остана на терена 45 минути, а през втората част пази Николай Кръстев, който извърши и нарушението за 11-метровия наказателен удар.

Наставникът Славиша Стоянович пусна титуляри каращите проби Джордан Н'Кололо и Магнар Одегаард, които останаха на терена до почивката. Французинът игра дясно крило, докато норвежецът очаквано си партнира с Давид Яблонски в центъра на защитата. Ивайло Найденов, Яблонски, Одегаард и Нганиони започнаха в защита пред Михайлов. Юруков и Белмонт бяха вътрешни халфове, а Обертан, Н'Кололо и Паулиньо стартираха зад Сержиу Буш.

Първият опасен удар беше за столичани в 13-ата минута, а негов автор бе Н'Кололо, който стреля силно, но Беленов без проблем спаси.

Юруков и Яблонски стреляха далеч от целта, докато пред Михайлов нямаше много работа. Той се намеси при едно центриране, а повече играеше с крака. Пауревич пък получи жълт картон за груб фаул срещу Буш. Като цяло българския отбор заслужено водеше след първите 45 минути, въпреки че нивото на футбола не беше на особено високо ниво.

На почивката 26-кратните шампиони направиха 8 промени, като на терена се появиха Кръстев, Цветкович, Рейш, Горанов, Тиам, Мариани, Кабрал и Костов. Още в 47-ата минута Тиам имаше шанс да удвои, но стреля с глава в ръцете на вратаря. Българският отбор играеше по-добре в този момент, но грешка на Мариани доведе до изравнително попадение за руснаците. Халфът тръгна да връща топката към Кръстев, но изведе нападател на УФА, който беше повален от Кръстев. Зад топката застана словенецът Резяк, който изравни в 57-ата минута.

Въпреки изравнителното попадение Левски продължи да има инициативата. Тимът на Стоянович водеше играта, но добри центрирания на Кабрал и Цветкович не бяха засечени от нападателите.
Станислав Иванов и Илия Димитров смениха Обертан и Паулиньо, влизайки за 30 минути. Димитров можеше веднага да върне преднината на Левски, но след хубав финт в наказателното поле стреля в ръцете на вратаря.

В 74-ата минута хубав изстрел на Кротов от 22 метра се отби в дясната греда на Кръстев. В 83-ата минута Ники Кръстев спаси Левски. Той парира удар на Игор Безденежних, който излезе очи в очи с него. Малко преди края на срещата Станислав Костов пък пропусна да се разпише. Той тръгна да лъже руския вратар, който се хвърли в краката му и изби топката. Букално в последната минута Илия Димитров засече с глава от корнер, но защитник изби пред вратата в нов ъглов удар.

Треньорът на Левски остави на терена през всичките 90 минути единствено Яблонски. Интересното е, че преди две години двата тима играха един срещу друг отново в Ларнака. Тогава "сините" спечелиха с 1:0, а единственото попадение беше дело на Божидар Краев.

Третият вратар Петър Иванов, Богдан Вашчук и младият нападател Мартин Петков тренираха индивидуално тази сутрин и не взеха участие в срещата. Следващата контрола на Левски е на 25 януари отново на стадион "Г.С.З" в Ларнака срещу китайския Хенан.

Ето как коментира играта на своя отбор наставникът на сините Славиша Стоянович след края на мача с руснаците:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА