Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 13:30 2 094 0

Само един отбор в европейските шампионати не може да бъде победен

  • ювентус-
  • италия-
  • европа-
  • първенства-
  • непобеден

Може ли някой да спре Юве в Италия?

Само един отбор в европейските шампионати не може да бъде победен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Европа има само един отбор, който все още не познава вкуса на загубата в своето първенство. Това е Ювентус. „Старата госпожа“ е единственият тим, който не е губил в родния си шампионат.

Вчера френските шампиони ПСЖ допуснаха първата си загуба за сезона в Лига 1 при гостуването си на Лион. Така само Юве може да се похвали, че няма загуба. В другите големи първенства в Европа водачите в класирането са записвали поне една загуба.

Ливърпул, който е на върха във Висшата лига с крехка преднина пред Манчестър Сити, загуби именно от „гражданите“ в началото на годината. Борусия (Дортмунд), който води в Бундеслигата, до момента също има само една загуба – от Фортуна (Дюселдорф). В Испания пък Барселона има две загуби, но води с комфортна преднина. В холандското първенство ПСВ (Айндховен) падна от Фейенорд през месец декември.

Единствено италианските шампиони все още не са губили мач в калчото. Въпреки това нещата не са съвсем розови за „бианконерите“. Юве допусна три гола в последния си мач (при равенството 3:3 с Парма) и отборът бе разкритикуван за слабата си игра в защита. Множеството контузии също поставят много въпросителни пред треньора Алегри преди решителните сблъсъци в Шампионската лига. „Старата госпожа“ е непобедена в Италия, но допусна две поражения в ШЛ през този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА