Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 15:31 2 460 4

Колко пари донесе на ЦСКА трансферът на Мауридес?

  • цска-
  • мауридес-
  • трансфер-
  • чангчун ятай-
  • цена-
  • пари

"Червените" са прибрали около три милиона евро

Колко пари донесе на ЦСКА трансферът на Мауридес? - 1
Снимка: БГНЕС

2,9 милиона евро ще влязат в касата на ЦСКА от продажбата на бразилския нападател Мауридес. Авторът на 13 гола в 27 мача за "червените" вече е играч на китайския Чангчун Ятай, който се бори за промоция в елита на азиатската държава. Официалният сайт на клуба от Борисовата градина обяви трансфера, без да посочва сумата, за която Мауридес е продаден. Авторитетният сайт transfermarkt.com обаче я извади на светло.

Това е втора голяма сделка, която ЦСКА реализира на китайския пазар. Преди Мауридес за 3,4 милиона евро беше продаден сънародникът му Фернандо Каранга.

През зимата Мауридес беше пред трансфер в австрийския Рапид Виена срещу 1,3 милиона евро, но сделката пропадна в последния момент. В крайна сметка бразилецът донесе двойно повече пари на ЦСКА. Нападателят Кирил Десподов също смени клубната си принадлежност. Футболист №1 на България беше продаден в елитния италиански Каляри за 4,2 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро домусбабаит

    10 2 Отговор
    (3.4+2.9+4.2)х1.95=20475000 лв. С други думи Гришата знае как да прави бизнес и то във футбола без да се набутва! Феновете трябва да са доволни, защото с това ръководство на държава и БФС отбора няма как да бъде допуснат да спечели шампионата, но поне ще е финансово стабилен!

    Коментиран от #3

  • 2 Вьй

    1 6 Отговор
    Кой ще даде толкова пари за този бастун. Те Рапид виена бьрзо го разкриха. Блажени са вярващите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Националист

    1 1 Отговор
    Не на негърска иммиграция! Днес една шепа негри, утре дузина и накрая ще имаме негъро-цигански престъпен паразитен проблем. Негрите са безспорни първенци по насилствени престъпления във всяка една държава!