Last news in Fakti

8 Май, 2019 12:29 3 221 5

Куп чужденци напускат Лудогорец?

  • лукоки-
  • бразилци-
  • напускане-
  • лудогорец-
  • трансфери-
  • броун

Шестима бразилци, както и Лукоки и Броун могат да си тръгнат от Разград

Куп чужденци напускат Лудогорец? - 1
Снимка: БГНЕС

През лятото изходящите трансфери в Лудогорец се очертават да бъдат доста. Голяма част от чуждестранните титуляри в тима ще се разделят с клуба.

Вече е ясно, че Натанаел, чийто договор изтича, ще си тръгне като свободен агент. През пролетта той бе изваден от първия състав, защото отказа да поднови контракта си. Без споразумение за следващия сезон е и сънародникът му Лукас Саша. Освен тях още четирима бразилци гледат към изхода на “Лудогорец Арена”. Това са вратарят Ренан, защитниците Рафаел Форстър и Сисиньо и крилото Вандерсон. Договорът на Ренан изтича в края на годината и за момента не е обявено, че ще получи предложение за удължаване. Най-вероятно клубът ще опита да го продаде през лятото. Централният бранител Форстър е със статут на резерва и влиза само когато трябва да бъдат пълнени дупки. Сисиньо и Вандерсон са основни играчи, но и при тях се наблюдава спад в представянето им. А и желанието им е да продължат кариерите си на друго място. Твърде възможно е те да бъдат трансферирани. Така напускащите бразилци ще се окажат 6 - точно половин дузина…

За нов отбор се оглежда и холандското крило Джоди Лукоки. През този сезон той има 26 шампионатни мача и 4 гола, но така и не се утвърди като решаващ играч за тима и представянето му е на приливи и отливи. Всъщност Джоди не бе такъв и в предишните сезони, въпреки че е в Лудогорец от лятото на 2015 година. А към изхода гледа и 32-годишният аржентински вратар Хорхе Броун, който през пролетта така и не записа официален мач. Той е желан от бившия му клуб Колон и нищо чудно да се завърне в родината си.

Предвид задаващата се раздяла с редица състезатели Лудогорец ще привлече немалко нови попълнения. Очаква се част от тях да пристигнат от холандски клубове. Дълго време в ниската земя бяха скаутите на разградчани Алекси Желязков и Иван Цветков. Там те са изгледали десетки двубои от елита и втория ешелон. Лудогорец вече има един сигурен нов играч. Това е 23-годишният конгоански нападател Мавис Чибота. Правата на играча бяха придобити още през зимата, но той продължи да играе за израелския Бней Йехуда и през пролетния полусезон. Чибота прави най-резултатната кампания в кариерата си. В 29 шампионатни мача е отбелязал 11 гола. Според медиите в Израел стойността на трансфера е 800 хил. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изберете българското

    7 4 Отговор
    Съвсем нормално,че и наложително.То с тези чужденци Лудогорец се обърна на Чуждогорец.
  • 2 Грух

    6 11 Отговор
    Бегат ит кочината на Домуза. 🐖🐷🐗🐽
  • 3 Факур

    9 11 Отговор
    Борисов щом потъва и домуса потъва
  • 4 сори майна

    1 2 Отговор
    Ще има смяна на боята в лудогорец, матовите от латинска хамерика, че бъдат сменени с няколко нюанса по тъмни до черни от Африка.. Да живее БГ футбола!!

    Коментиран от #5

  • 5 Само Лудогорец

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "сори майна":

    Ами и те (Лудогорец) като останалите бг отбори,пазаруват от чужбина.Невиждам какъв е проблем че в Лудогорец играят чужденци при положение че е същата картинка при повечето що годе играещи приличен футбол БГ отбори?