Last news in Fakti

22 Май, 2012 10:54 907 0

Мъмрят Котоошю и колегите му с ранг "одзеки"

  • котоошю-
  • калоян махлянов-
  • одзеки-
  • сумо

Гласят нов регламент

Мъмрят Котоошю и колегите му с ранг "одзеки" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Асоциацията по сумо не разкритикува Хакухо за неудачното му представяне на летния турнир по сумо в Токио, където Белият феникс претърпя пет поражения, съобщи БГНЕС.

Нещо повече - членовете на Комитета по избор на "йокодзуна" обявиха след заседанието си, че Великият шампион видимо е изпитвал психическа и физическа умора и е достоен за съжаление, затова Асоциацията го поддържа морално.

Монголецът регистрира най-слабото си представяне на турнир, откакто е удостоен с най-високия ранг в йерархията - "йокодзуна".

В същото време председателят на Комитета Такухико Цурута изрази своето разочарование, че нито един от шестимата сумисти с ранг "одзеки", сред тях българинът Калоян Махлянов-Котоошю, не е успял да се възползва от провалите на Хакухо и не е стигнал поне до суперфинал.

В тази връзка Цурута е предложил на Асоциацията идеята да се повиши нормата за запазване на званието "одзеки" от осем победи на десет. Това ще затрудни много Калоян, който страда от хронична травма в коляното, но не може да си позволи операция, заради дългото време за възстановяване - поне 6 месеца.

Не така стои ситуацията с другия българин в професионалното сумо - 25-годишният Даниел Иванов-Аоияма. Благодарение на прекрасното си представяне на "Нацу башьо" (11 победи и 4 загуби), Синята гора през юли в Нагоя за първи път в кариерата си ще получи правото да опонира на Хакухо и сумистите "одзеки".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА