Last news in Fakti

11 Август, 2019 23:31 2 925 17

Жалко! България бе на точка от Олимпийските игри

  • волейбол-
  • национален отбор-
  • българия-
  • квалификация-
  • олимпийски игри-
  • бразилия-
  • тайбрек-
  • обрат

Волейболните ни национали поведоха с 2:0 на Бразилия, но загубиха с 2:3 гейма

Жалко! България бе на точка от Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол изпусна златна възможност да се класира за олимпийските игри в Токио, след като загуби спечелен мач с Бразилия. Българските играчи допуснаха поражение с 2:3 (25:23, 25:19, 30:32, 16:25, 11:15), въпреки че водеха 2:0 и имаха аванс в третата част.

Преди над 6000 зрители във Варна възпитаниците на Силвано Пранди показаха добра игра, но след някои грешки се пречупиха и рухнаха.

Тимът се готвеше цяла година за решителната квалификация, на която бяха домакин, като за целта беше жертвано и участието в Лигата на нациите.

Българските волейболисти се бореха за първо участие на олимпиада от 2012 г., когато завършиха четвърти. През 2016 г. България не взе участие в Рио де Жанейро. За Токио 2020 се класирa победителят в квалификацията. Българският отбор ще има втора, но много трудна възможност чрез континенталната квалификация.

Българските волейболисти започнаха много силно срещата, особено с добри изяви на Атанасов в атака. Посрещачът играеше със самочувствие и изигра няколко трудни топки. На блокада българският състав също беше стабилен.

Тимът взе убедителен аванс при втората техническа пауза и изглеждаше, че протоколно ще затвори първата част, повеждайки с 21:17. Стигна се до няколко грешки на българите и серия от точки за Бразилия, а освен това повторение показва докосване на мрежата от Атанасов, което донесе и нова точка за съперника.

Все пак с повече характер българите измъкнаха гейма с 25:23 след много продължителна битка.

Втората част не започна по най-добрия начин, след като още във второто разиграване Тодор Скримов се контузи. Посрещачът беше настъпен от Йоланди Леал при приземяване и десният му глезен поддаде, заради което Скримов беше сменен от Розалин Пенчев.

Това не се отрази на българските волейболисти, които продължиха да играят много убедително. При първата техническа пауза преднината им беше 8:6, след което постепенно започнаха да я увеличават, за да се стигне до четири при второто прекъсване.

Олимпийският шампион нямаше отговор и до края на гейма България не позволи бразилците да се приближат опасно, затваряйки частта с 25:19. Това приближи волейболистите на Силвано Пранди само на гейм от участие на олимпийските игри.

Тимът започна много добре и в третия гейм, като водеше с четири точки при първото прекъсване. Разликата беше стопена след това, но при втората пауза българите отново водеха с две точки. Стигна се до голяма драма в края на гейма, размяна на много точки и смяна на водачеството, но накрая Бразилия показа по-здрави нерви и го измъкна с 32:30 след близо 40-минутна битка.

Драматично загубеният трети гейм за отрази на българските волейболисти. Те изгубиха инерцията си, започнаха да играят по начин, удобен за съперника и това помогна на Бразилия да поведе. Олимпийските шампиони натрупаха преднина, а виждайки че геймът ще бъде загубен Пранди извади титулярите да почиват за очертаващия се тайбрек.

Бразилците затвориха гейма 25:16 и вкараха срещата в решителна пета част.

В тайбрека резултатът се движеше точка за точка до 6:6. След това българите допуснаха лек спад, който позволи на бразилците да отворят разлика от две точки, която постепенно нарасна. За кратко с атака на Цветан Соколов и заставане на диагонала на сервис надеждите на България се върнаха.

Олимпийските шампиони обаче надделяха с опит и с 15:11, затвориха срещата, за да си осигурят визи за олимпийските игри.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българииии юнациии

    21 4 Отговор
    Е, малко се понаакахме накрая......
  • 3 АлаБала

    10 16 Отговор
    Абе...Българска му работа..
    3 гейма не могат да изиграят като хората. Или просто продадоха мача по стара българска традиция @#$_&-
  • 4 ЕКСПЕРТА

    12 7 Отговор
    СВЪРШИХА НИ ЕФТИНИТЕ ТРИКЧЕТА КАТО ПУСНАТИ ТОПКИ И ТЕМ ПОДОБНИ,И КОРАВИТЕ БРАЗИЛЦИ НЕ ПРОЩАВАТ. МАКАР И ДА СМЕ НАПРАВИЛИ ОТБОРЧЕ В ИТАЛИАНСКИ СТИЛ, НЯМАМЕ ВЕЧЕ ЗАБИВАЧИ КАТО ЛЮБО ГАНЕВ ИЛИ ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ,КОЙТО ДА РЕШАВАТ МАЧОВЕ.

    Коментиран от #11

  • 5 Луд

    30 3 Отговор
    Поне играят със сърце за разлика от националния по футбол.
  • 6 Робот

    19 3 Отговор
    Бразилците са много силни, като нищо ще станат олимпийски шампиони!
  • 7 Госあ

    14 7 Отговор
    На Олимпийски игри ходят нации които имат спорт. Наш'те да ходат у Дубай на спа.
  • 8 Българи

    5 12 Отговор
    Боклуци
  • 9 Лора

    8 2 Отговор
    Съжалявам много за БГ момчетата, така е в спорта,малшанс пак за нас...! Иначе обожавам да ги гледам...!
  • 10 Behemoth

    6 1 Отговор
    Оставка Тикво!
  • 11 Никакъв...

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "ЕКСПЕРТА":

    Експерт не си...! Един от най силните е Казийски...!
  • 12 Насьо

    8 1 Отговор
    Ако искате да печелите пари,залагайте за загуба във важен мач на волейболистите ни с 2:3 при водене с 2:0 и хубава преднина в 3тият сет.
    Със същият успех е и гол в продълженията за чуждестранният отбор в европейските клубни турнири.
  • 13 Голем смях

    2 2 Отговор
    Интересно,как зала за 5000 зрители събира ..над 6000 зрители.Хайде 100,200 повече ама чак над 1000.Не се видя да има седнали един в друг.А иначе ние бяхме до тук.А разпределителя и Цецо Соколов затриха ентусиазма на момчетата.То иначе сме си въздухари.Олимпиадата ще спечели повече от присъствието на Бразилия ,отколкото от туристите на България облечени в екипи.Събирайте сили за следващата Олимпиада.А после за ..другата.Време е да се свиква с реалностите.Когато футболистите отидат на голямо първенство,тогава и волейболистите на Олимпиада.
  • 14 Ужас...!

    3 0 Отговор
    Какво да кажа за това...! Соколов ти си виновен...! Не сладур си, толкова време си в националния, един път не си се изложил..! Самия войлебол е доста интересна и динамична игра с интересни правила...!
  • 15 Боко

    1 0 Отговор
    Влашка работа!
  • 16 ДОКО

    1 0 Отговор
    ВСЕ МАЛКО НЕ ДОСТИГА НА НАС БУГАРИТЕ..ВИНАГИ Е ТАКА СЪБИРАШ ПАРА ЗА НОВА КОЛА АМА ТЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВА КАТО СЕ ОСКЪПЯВА..И ПАРАТА ВСЕ НЕ СТИГА..НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ОЩЕ НЕЩО..
  • 17 гост

    1 1 Отговор
    И с три да водехме , пак щяхме да паднеме.Смешковци