Last news in Fakti

29 Септември, 2019 11:05 1 901 0

Пранди връща играчи в националния отбор

  • силвано пранди-
  • волейбол-
  • национален отбор

Той ще опита да събере най-силните играчи

Пранди връща играчи в националния отбор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Важно е да се направи добър и хомогенен отбор на добро ниво, с който да се работи сезони наред. Това заяви треньорът на националния отбор по волейбол на България Силвано Пранди.

Той говори за първи път след новината, че остава начело на отбора. От федерацията му поставиха условие да използва всички налични играчи.

„Могат да се върнат играчи, които не получиха място по време на Европейското първенство и квалификацията за Олимпиада. В Берлин ще играем с най-добрия отбор, с който можем да разполагаме.

Играчите, които покажат най-добри качества до тогава, ще бъдат повикани. Мисля, че някои от отборите на финалите на Европейското първенство са много по-напред технически от нас.

Мисля, че квалификацията за Олимпиада ще е много трудна, но това е най-силният турнир в света. Мисля, че правилата не са честни за Европа, защото това е континента с най-много силни отбори, а някои от тях ще останат извън финалите.

Трябва да се подготвим по най-добрия начин. Всички трябва да се постараем да спечелим“, заяви Пранди.

Олимпийската квалификация в Берлин започва на 5-ти януари. В нея ще участват 8 отбора.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА