Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 10:57 17 416 19

Бербатов подсказа на Ганчев треньора за ЦСКА

  • цска-
  • димитър бербатов-
  • треньор-
  • стилиян петров-
  • гриша ганчев

Само смели решения могат да прекратят треньорската криза

Бербатов подсказа на Ганчев треньора за ЦСКА - 1

В поредната какофония около ЦСКА, едва ли много хора са обърнали внимание на много важните думи на капитана Петър Занев след загубата от Берое с 1:2. Настоящият капитан на "червените", опитен футболист, играл 12 години в чужбина, каза: "За да постигнеш 6-7 поредни победи, ти е нужен стил на игра, който да следваш". На практика елементарен извод, но точно в болното място на настоящото, а и всяко друго ръководство на столичния клуб от десетилетия насам. Те така и не могат да изберат треньора, който да създаде устойчив стил, на европейско ниво, на "Армията". И такъв не е нито Стойчо Младенов, нито Миодраг Йешич, още по-малко някой като Александър Станков например. Доказано е.

След като няма как да не се съгласим с думите на Петър Занев, стигаме до следващия въпрос. Кой би могъл да наложи такъв стил в ЦСКА и какво е нужно? В динамичния днешен футбол, който все повече заприличва на наука, е от особена важност потенциалният треньор да е максимално подготвен и в час с играта. По възможност да познанията му да надминават значително тези на базовия български специалист тип "Неделчо Матушев" и да ги е черпил от извора на играта. А ако му е познат климата на "Българска армия", какво по-хубаво.

И тук ще ползваме за жокер Димитър Бербатов. Тъй като Гриша Ганчев едва ли ще послуша някой журналист, особено ако не е правил къщичка за пиленца. Та Бербатов в студиото на "Дарик", когато обявяваше отказването си от футбола, каза немалко интересни неща. Едното от тях беше защо българските футболни функционери така упорито бягат от използването на неговите, на Стилиян и на Мартин Петров услуги. При положение, че те тримата са бившите ни футболисти, които в близкото минало играха в най-сериозни отбори и се учеха на футбол от най-големите. И докато Бербатов и Мартин Петров все още не са поели категорично в някаква посока, то за Стилиян Петров се знае, че треньорската работа е желана от него. Бивш капитан на националния отбор, играл в ЦСКА, след това Селтик, Астън Вила, обичан от българските фенове. Би следвало специфичните играчи в Борисовата градина да му имат респект. От бившия диригент и лидер като футболист, може да се очаква, че ще е такъв и като треньор. И сега е моментът да му се даде шанс у нас. Защото започне ли веднъж работа някъде на Острова, след това връщането тук изглежда почти невъзможно.

На когото и да се спре Гриша Ганчев, е време да се сложи край с изтърканите муцуни на "Армията". Провалили се по няколко пъти треньори отново са уж сред кандидатите. За различни резултати трябва различно мислене. И искане на акъл не от Стойчо Стоилов, Величко Дихонов и тем подобни съветници. Локалното ниво отдавна дърпа ЦСКА надолу. Когато вече имаш Бербатов за съветник, е друга работа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стар цесекар

    19 3 Отговор
    А ако Петров не се съгласи, Сашо Томаш също е такъв вариант.

    Коментиран от #5

  • 2 ДДРОнег

    46 1 Отговор
    Родният ни футбол е бизнес за мутри, простаци и интересчии !!!
    Бербатов и двамата Петрови са над това ниво, едва ли ще ги вземат !!!
    Първо няма да слушат съветите им, ще искат светкавични резултати и ефектът ще е същият - няколко месеца и аут ...
    А тези тримата могат да променят нашия футбол, но нито перучестите, нито останалите авантаджии ще им позволят !!!

    Коментиран от #4

  • 3 сикиш

    11 50 Отговор
    Бербатов е гола вода. Не е сериозно.

    Коментиран от #10

  • 4 Цецо

    29 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДДРОнег":

    Много точен коментар, поздравления! Всички сме свидетели как точно определени треньори се въртят и периодично се сменят един с друг, а футболът не само че не се развива, а пропада все повече и повече...
  • 5 Иван

    9 28 Отговор

    До коментар #1 от "стар цесекар":

    Бербатов да си гледа пенсионерския,мързелив живот .защо не го вземе в Юнайтед, нали уж директор там щял да става!ха-ха

    Коментиран от #11

  • 6 Пепа

    9 29 Отговор
    Бербатов колко гола вкара на Левски ? Бербатов смешник ?

    Коментиран от #15

  • 7 ЦСКА

    7 11 Отговор
    Факти.БГ много малоумен коментар. На какви по-точно факти базирате оценките за Стойчо Младенов и Александър Станков точно. Не е лошо преди да пишете такива "елементарни статии" да погледнете визитките и на двамата и какво са постигнали. За сравнение Томаш какво е постигнал, че не се сещам. Не че е лош треньор или няма перспектива, но да се зачеркват така големи армейски имена е меко казано смешно. Отделно от всичко друго и двамата са се доказали в чужбина, с което малко БГ треньори могат да се похвалят. В тази трудна ситуация за мен точно такъв треньор трябва, който да извади клуба от кризата, а не млад такъв, който не е сигурно, че ще издържи на напрежението. Да не говорим, че всички знаят че Томаш и Бербатов са първи приятели и тази реклама от негова страна е абсолютно продиктувана!
  • 8 Яким

    8 19 Отговор
    Пo-гoлямa глупocт oт тaзи нa г-н Хaджийcки,oтдaвнa нe бях чeл.Дa търcиш aкъл oт Бeрбaтoв,Мaртин Пeтрoв и Cтилян!Първият и трeтият c никaкъв принoc към ЦCКA,втoрият-Мaртo,дoкaзaн aрмeeц,нo зa cъжaлeниe c твърдe ниcък интeлeкт.Прoчиe,нитo Бeрбaтoв,нитo Cтилян,нe щe дa пoмиришaт Aнглия.И двaмaтa ca кухи лeйки.

    Коментиран от #9, #16, #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "сикиш":

    Бехом на село да копаш картофите,пък и козичката те чака също...!!!
  • 11 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Ми той за сега е Скаут,а ти си оставаш тракторист на село...!!!
  • 12 All

    12 3 Отговор
    Бербатов такъв онакъв бил.Абе вие смешници дето коментирате .Вие кои сте? Той човека изкара толкова пари от футбола че вие и вашите фамили да работите 1000 години няма да можете да изкарате.
  • 13 Краси

    10 3 Отговор
    Не закачайте легендите.Те са се доказали.Могат да коментират,а и. акъл могат да тават.
  • 14 ЗЛОБЕН

    2 1 Отговор
    Не съм съгласен с нито един от коментарите по- горе. Историята показва ясно, че на ЦСКА трябва треньор не сериозен А изключително сериозен и то българин и от ЦСКА. А такива с доказан успех са Паро Никодимов и Стойчо Младенов. Който помни при Паро какво беше ще се съгласи с мен 100 проц. Ред и супер дисциплина.За незнаещите ФРАНС ФУТБОЛ постави ЦСКА на (6) шесто място в Европа.Всички думи са излишни.
  • 15 Опа

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пепа":

    Това ли ти е проблема бе моме?
  • 16 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Яким":

    А от кой да искат акъл бе от тебе ли интелектуалецо
  • 17 Анаксагор

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Яким":

    По Пепа!
    А Гонзо колко гола вкара на Ливърпул?
  • 18 Опа

    0 0 Отговор
    Ох Пепо, пепо
  • 19 цЕсКи лЕсЕкА

    0 0 Отговор
    Стойчо Стоилов е селяк за селски тип отборчета! ЦСКА е голяма хапка за него! Задавя се вече! Почвам да си мисля,че и за Г.Ганчев дойде в повече! Тук има фенове изискващи само шампионска титла и купа и те не са малко! В Ловеч кой би се обадил изобщо?!?! Като в Разград,кой от 5-тимата фена би скочил да иска нещо! Друга обстановка е тук,друг подход иска!