Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 12:18 2 167 10

УЕФА повдигна обвинение срещу България и Англия

  • бфс-
  • уефа-
  • наказания

За четири нарушения на правилника

УЕФА повдигна обвинение срещу България и Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Дисциплинарната комисия на УЕФА официално повдигна обвинение срещу България за четири нарушения на правилника по време на мача с Англия на стадон "Васил Левски", съобщи "Нова" телевизия.

Срещата на два пъти беше прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки инциденти по трибуните срещу играчите на гостите.

От УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Очаква наказанието да бъде сурово.

От УЕФА са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация - за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    9 0 Отговор
    Успокойте се най сетне бе хора! Сякаш расизма е нещо толкова нестандартно. В свободна Америка хората като гледат мач, всеки ден се обиждат на "негровци", а даже всички които се обиждат са бели.
  • 2 2345

    5 0 Отговор
    Много нагласено ми се струва всичко. Все пак сме преди избори. Кой излезе на бял кон отново, както беше с КТБ? Друг е въпросът, че Перуката отдавна трябваше да е в историята на БФС.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кой68

    8 0 Отговор
    А за заглавията във английската преса разследване?Тия мозъци правят ли разлика от расизъм на стадион/20-50 човека/ и във пресата със хилядни тиражи?В Англия отдавна има явен повсевместен расизъм.........
  • 5 Братя Българи

    7 0 Отговор
    Бългaрия имa двe възмoжнocти
    1. Cлaвянoбългaрcкa бялa държaвa.
    2. Мултирacoвa c нeпрecтaннo нaрacтвaщ брoй нa нeгритe, (кoитo ca изocтaнaлa в интeлeктуaлнo рaзвитиe рaca) и идвaщитe c тях бeзкрaйни aтaки cрeщу нac зa рacизъм и вcякaкви други прoблeми в дoпълнeниe нa цигaнcкия.

    A тoвa дoкoлкo ca прoгрecивни мултирacoвитe oбщecтвa, вижтe Брaзилия - 50% нeгри и ca нa eдни oт първитe мecтa пo нacилcтвeни прecтъплeния.
    Aз cъм aбcoлютнo зa първия вaриaнт.

    Бог да Благослови България!

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Eistee

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Братя Българи":

    Поредната безхаберна мисъл на един необразован и малокултурен човек. Каква "славянобългарска" държава те гони, като сме над 36% траки? Какво да направим сега? Да се самоубием? Да напуснем границите на България и да останат само ромите? Примерите, които даваш са изкривени и тенденциозни, за да обслужват собствената ти човеконенавистна и изкривена представа за реалността. Даваш ми за пример Бразилия? Ти твърдиш: "Брaзилия - 50% нeгри и ca нa eдни oт първитe мecтa пo нacилcтвeни прecтъплeния.". Е, да, но в Бразилия, според "Caracteristicas da População e dos Domicílios do Censo Demográfico 2010 – Cor ou raça" има само 7,61% негри. Т.е. ти си лъжец. И каква стана тя? Представителят на "превъзхождащата раса" се оказа една лъжлива мижитурка? И ти се бориш за "Cлaвянoбългaрcкa бялa държaвa"?! Как? Като се изолираш от фактите и живееш в един измислен свят, в който ти си по-умен от другите раси? Мъка, мъка...

    Коментиран от #8

  • 8 Ей с умници пълно

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Eistee":

    Ей с умници пълно тука ... кви траки те патят, бе приятелю .

    Ето ти пример за тракийски език

    EBAP•ZEΣAΣΝ HN ETEΣA IΓEK• A
    NBΛABAHΓN
    NΥAΣNΛETEΔNYEΔNEINΔAKATΡ• Σ

    Това е надпис върху каменна плоча от VІ в. пр.Хр. и се предполага, че е бил надгробен и е съдържал името на покойния, колко години е живял, както и някаква надгробна формула. Примерният превод (значително по-вероятен от тълкуванията на пръстена от Езерово) е:

    „Ебар, син на Зесас, аз 58 години живях тук.

    Не повреждай този (гроб).

    Не осквернявай този самия покойник, за да не ти се причини това!”

    Има ли нещо общо между нашия език и тракийския.

    Ето ти сега пример за старобългарски, който е основата на всички днешни славянски езици - творението е на Черноризец Храбър , доказано българин и се нарича "Сказание за буквите " -
    "Прежде убо словене не имяху книг, но чертами и резами четеху и гадаху ), погани суще."

    превод - Преди като нямаха книги , славяните четяха и гадаха с черти и резки , като истински поганци / езичници , неверници/.

    Има ли общо ...ами има. Мисля, че въпросът какви сме е решен еднозначно ...човек говори на този език, на който го е научила майка му , а ние определено не говорим на език близък до фригийския или до дакийския , какъвто е бил тракийския.

    Коментиран от #9

  • 9 Eistee

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ей с умници пълно":

    Абе, той че въпросът е решен еднозначно - решен е. Геномът ни категорично не е славяно-български. Пък ти си пиши за културологични особености колкото искаш. На 80% от магазините надписите са на латиница. Това значи ли за бъдеш археолог, че сме англо-саксонци? Що за глупост избълва, просто умът ми не го побира...
  • 10 6535

    0 0 Отговор
    Да не забравяме обаче, че тъкмо преди "История славянобългарская", всички българи до такава степен били неграмотни, че се чудели изобщо на какъв език говорят, не знаели, че са отделен народ. А когато е само говорим, един език вероятно се мени както клюката от уста на уста. Аз самият не мога да разчета една книга от 1930 година, пък не ми се мисли, ако се пробвам с по-стара. И всеки може да забележи, че книжовният език, който са се опитвали да установят светите братя Кирил и Методи, е много по-близък до руския, отколкото до съвременния български. Ясно е, че причината за това е, че Русия никога не е губила зависимостта си, а оттам и грамотността си. Освен това при толкова нашествия и промени на границите, не бъдете така сигурни, че всеки е имал щастието да учи език директно от майка си. Изобщо човечеството никога не ще бъде застраховано от възможността да се завърне към пещерните рисунки.