Last news in Fakti

18 Октомври, 2019 14:33 1 559

Боби Михайлов: От много време обмислях да подам оставка

  • михайлов-
  • оставка-
  • бфс-
  • изпълком-
  • скандал-
  • расизъм

Случиха се много неща в последно време, които повдигнаха напрежението

Боби Михайлов: От много време обмислях да подам оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов официално подаде оставка и сподели, че отдавна е обмислял да го направи.

"14 години са доста дълго време. Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща в последно време, които повдигнаха напрежението. С моята оставка реших да сваля това напрежение и да подам оставка", каза Михайлов.

"БФС е регулатор, няма нищо общо с клубовете и налагането на младите. Който и да дойде на мое място няма как да повлияе на клубовете. Със сигурност аз нямам вина, че сме паднали с 6 гола от Англия. Когато бях вратар не са ми вкарвали 6 гола".

Запитан дали смята, че скандалът с расизма на стадиона е бил предизвикан, Борислав Михайлов отговори: „Не е организирано от Футболния съюз със сигурност, платили сме на стюарди на полиция, не мога да гадая дали е нарочно или не. Тази истерия дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави.”

„Не е моя работа да коментирам органите на реда. Дошъл съм най-любезно да отговарям на въпросите, не че вие можете да ми търсите отговорност. На Стоичков няма какво да му отговарям."

„Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС, когато се струпат много неща, идва нов, няма време. Това, че са слаби резултатите на националния отбор. Просто идва момент, в който на човек му писва.”

Очаквайте подробности!



Свързани новини