Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 10:57 2 550 19

Анди Руис иска битка с Усик, а не с Кобрата

  • руис-
  • пулев-
  • кобрата-
  • усик-
  • джошуа-
  • защита-
  • претендент-
  • световна титла-
  • избор-
  • реванш-
  • бокс

Изглежда, че Кубрат Пулев няма да се добере до мач за световната титла

Анди Руис иска битка с Усик, а не с Кобрата - 1
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваната среща на Кубрат Пулев за световната титла във версия IBF на професионалния бокс трябваше да се състои до 31 май 2020 г. и в нея той да срещне победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа, които ще се бият в Саудитска Арабия на 7 декември. Но такъв мач изглежда ще се отложи още във времето.

Причината е, че новата звезда в тежка категория Александър Усик вече е официален претендент за титлата във версия WBO. А победителят измежду мексиканеца и британеца ще трябва да направи задължителна защита и на тази световна титла.

И така победителят от Джошуа-Руис трябва да избере срещу кого от украинеца и българина иска да проведе първата си защита. Ако е островитянинът е 100% ясно, че това ще е Усик. Причината е, че промоутър и на двамата е Еди Хърн, а той от доста време подготвя почвата за такъв мач и надува балона на украинеца като "новото най-велико нещо в тежка категория".

Ако надделее мексиканецът, по всичко изглежда, че и той ще избере Усик заради по-добрите финансови условия, които Хърн може да осигури при уреждането на двубоя. А и от последното изказване на Руис изглежда, че по-скоро би избрал сънародника на Владимир Кличко.

"Усик е страхотен боксьор, но не показа нищо особено в дебюта си в тежка категория срещу Уидърспуун. Това обаче не му пречи да е състезател със страхотни качества. Когато на 7 декември смачкам от бой Антъни Джошуа, ще дам възможност на Усик да се бие за един от коланите ми на световен шампион", заяви Анди Руис.

За да запази статута си на задължителен претендент, разбира се, Кубрат Пулев трябва да победи в следващия си мач. На 9 ноември той среща американеца Райдъл Букър.

Евентуалното отсвирване на българина за мач за световната титла е истински скандал, като се има предвид, че той е със статут на задължителен претендент вече с години, докато Усик извоюва това право едва преди дни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 2 Отговор
    Пилето един път каца.
  • 2 Morgoth

    8 2 Отговор
    Ако не си защитиш пояса го овакантяваш, нали така? Ако отсвирят Кобрата той няма ли да получи мач с някой по-слаб за овакантения пояс? Това изглежда още по-добра перспектива или аз бъркам нещо?
  • 3 Всички разбраха че............

    4 4 Отговор
    Кобрети не става.
  • 4 Умберто

    8 2 Отговор
    Кобуата кой го брои за нещо.Той може да се класира на гала вечер в Биад.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жоро

    9 1 Отговор
    Пепелянката не хапе вече.Само чалгарки хваща

    Коментиран от #8

  • 7 Гого Циганина от Плееен

    8 4 Отговор
    Нещо маи доста подценявате Джошуа, що ми се струва, че Руиз ще го изнасят на носилка

    Коментиран от #17

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Boxa

    0 0 Отговор
    До #2,да ако изберат мач с Усик ,трябва да овакънтят титлата на IBF,тогава Кобрата като претендент ,трябва да проведе мач за титлата със следващия в ранглистата на IBF.Пак има шанс да стане шампион в случая но няма да има толкова голяма финансова изгода както при мач със световен шампион(Джошуа или Руис)
  • 10 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Умберто":

    Кобрата е много добър, не случайно е на първите места в ранглистите на четерите федерации, обаче финансовия интерес на промоутърите е важен. В щатите не искат да гледат боксьори които не са американци. То и към Джошуа и Фюри интереса е по малък от колкото към някой американец.
  • 11 Николай

    2 0 Отговор
    Как може Усик да е официален претендент с един мач в тежката категория? Еди Хърн си урежда своите играчи да се бият по между си за да не дели парата с други като Боб Аръм например.
  • 12 Николай

    1 0 Отговор
    WBC
    Deontay Wilder
    1 Dillian Whyte
    2 Tyson Fury
    3 Luis Ortiz
    4 Alexander Povetkin
    5 Adam Kownacki
    6 Joseph Parker
    7 Kubrat Pulev
    8 Oscar Rivas
    9 Dereck Chisora
    10 Filip Hrgovic
    11 Agit Kabayel
    12 Joe Joyce
    13 Domonic Breazeale
    14 Michael Hunter
    15 Charles Martinez
  • 13 Николай

    1 0 Отговор
    WBA
    Andy Ruiz, Manuel Charr, WBA Gold: Joe Joyce
    1 Trevor Bryan
    2 Oleksandr Usyk
    3 Anthony Joshua
    4 Adam Kownacki
    5 Alexander Povetkin
    6 Michael Hunter
    7 Filip Hrgovic
    8 David Price
    9 Otto Wallin
    10 Christopher Lovejoy
    11 Sergey Kuzmin
    12 Kyotoro Fujimoto
    13Mladen Miljas
    14 Ivan Dychko
    15 Fres Oquendo
  • 14 Николай

    1 0 Отговор
    IBF
    Andy Ruiz
    1 Kubrat Pulev
    2 NOT RATED
    3 Adam Kownacki
    4 Agit Kabayel
    5 Anthony Joshua
    6 Tyson Fury
    7 Michael Hunter
    8 Gerald Washington
    9 Filip Hrgovic
    10 Alexander Povetkin
    11 Joseph Parker
    12 Daniel Dubois
    13 Tom Schwarz
    14 Sergey Kuzmin
    15 Otto Wallin
  • 15 Николай

    1 0 Отговор
    WBO
    Andy Ruiz
    1 Oleksandr Usyk
    2 Tyson Fury
    3 Anthony Joshua
    4 Joseph Parker
    5 Adam Kownacki
    6 Daniel Dubois
    7 Junior Fa
    8 Michael Hunter
    9 Evgeny Romanov
    10 Tom Schwarz
    11 Carlos Takam
    12 Frank Sanchez
    13 Agit Kabayel
    14 Demsey McKean
    15 Jermaine Franklin
  • 16 Николай

    1 0 Отговор
    Това е ранкинга към 4-ти октомври, всеки сам да прецени кой на какво е претендент. На Усик единствения противник беше толкова слаб и бавен, че изобщо не трябва да се сравнява с топ боксьорите. Иначе няма спор Усик е бърз и техничен. Ще гледаме да видим.
  • 17 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого Циганина от Плееен":

    И аз така ги виждам, за него няма новини. Той само тренира и се подготвя. Няма празни приказки по медиите.
  • 18 Николай

    1 0 Отговор
    Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, сподели, че Олександър Усик не трябва се бие с Анди Руис или Антъни Джошуа, за да завоюва титла в тежка категория. Според него Усик може да се бие за овакантена световна титла през 2020 година.
    "Той трябва да се бие с победителя от реванша Джошуа-Руис. Статутът му го задължава да направи. Не очаквам обаче той да проведе още един двубой през тази година. Такива боксьори, не се бият на всеки няколко месеца. Мисля, че Усик ще лети до Саудитска Арабия и ще гледа този бой", заяви Хърн.
  • 19 Николай

    1 0 Отговор
    Промоутърът обяви и къде се намира Кубрат Пулев сред всички претендиенти: Интересното сега е, че има двама задължителни претендента, на IBF и WBO, Кубрат Пулев и Александър Усик. Победителят от Джошуа-Руис ще получи две писма за задължителна защита и в тях ше пише: ‘Трябва да изберете какво ще правите.’ Ако вие трябваше да изберете някой от тях, мисля, че щяхте да изберете Пуле", допълни той, намеквайки, че Кобрата би бил много по-лек вариант.
    "Отново казвам, всичко може да се случи. Джошуа няма да иска да се откаже от нито един колан. Но ако ме питате, остава да разберем какво ще е решението на Джошуа, ако победи Анди Руис – има много въпроси без отговор за Усик в тежка категория. Но всички, които разбират от бокс, знаят той колко е добър".