Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 05:15 1 287 1

Моуриньо преговаря с Борусия Дортмунд

  • моуриньо-
  • преговори-
  • заплата-
  • борусия дортмунд-
  • фавр

Специалния трябва да намали заплатата си, ако иска да застане начело на Борусия

Моуриньо преговаря с Борусия Дортмунд - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд е в постоянен контакт с Жозе Моуриньо и той е избор номер едно за заместник на Люсиен Фавр, ако се стигне до смяна на специалиста, съобщава авторитетното германско издание “Билд”. Борусия започна сезона непостоянно и има 15 точки от осем изиграни мача, което им отрежда четвъртото място в класирането с четири победи, три равенства и една загуба.

Това е довело до сериозен дебат сред ръководните фактори дали Фавър да не бъде заменен с опитния португалец, който има титли във всички останали големи първенства - Англия, Испания и Италия, както и две шампионски лиги на сметката си с Порто и Интер.

Моуриньо е без работа от миналия декември, когато бе освободен от Манчестър Юнайтед, а на няколко пъти заяви, че търси сериозен проект, с който да се заеме, учи немски и Германия е една от възможностите за бъдеща работа. Освен това проекта на дортмундци е заинтригувал силно бившия мениджър на Реал Мадрид и Челси с големия потенциал, който притежава, както и някои играчи от висока класа - Марко Ройс и Джейдън Санчо, около които може да бъде изграден отбор на високо ниво.

В момента той се изявява като редовен анализатор за “Скай спортс” на английската Висша лига. За да бъде осъществено такова назначение обаче португалеца ще трябва да намали сериозно финансовите си изисквания, след като при “червените дяволи” бе един от най-добре платените мениджъри в света със заплата от около 20 милиона паунда.

Моуриньо вече е провел няколко разговора с изпълнителния директор на Борусия Йоахим Ватцке, а като друг вариант за нов наставник на тима е споменаван още бившия наставник на РБ Лайпциг - Ралф Рангник.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Don Quijote

    4 0 Отговор
    Специалния некадърник ще разбие още
    един добър отбор.Щом е такъв специалист,
    защо не вземе един отбор от втора дивизия
    и да го изведе до финал на шампионска лига.
    В Испания през целия си престо в Мадрид
    бе зает повече да прави интриги и да се
    прави на палячо отколкото да ръководи
    отбора.Палячо......