Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 09:08 3 138 2

Русия кара Кристиано Роналдо да страда

  • кристиано роналдо-
  • ювентус-
  • русия
Русия кара Кристиано Роналдо да страда - 1
Снимка: БГНЕС

Във вторник московският "Локомотив" загуби в Шампионската лига срещу "Ювентус" с Кристиано Роналдо. Португалската суперзвезда страда заради Русия: загуби Ирина Шейк, провали се на Световното първенство през 2018 г., загуби от руския национален отбор, размина се с победа над ЦСКА в последната секунда и не вкара дузпа на финала в Шампионската лига на стадиона в Лужники, разказва Life.ru, цитирани от petel.bg.

Раздялата с Ирина Шейк

В продължение на пет години Кристиано се срещаше със супермодела Ирина Шейк. През януари 2015 г. обаче петгодишната сага приключи.

Отначало Роналдо не присъства на премиерата на филма "Херкулес", която бе уважена от любимата му, а след това Шейк пропусна церемонията по връчването на "Златната топка" на своя приятел.

Според слуховете до окончателната раздяла се стигнало след нежеланието на Ирина да присъства на годишнината на майката на Кристиано. Двойката се раздели и последваха различни коментари. Но най-красноречивият от всички е от приятел на Роналдо, който твърди, че Кристиано все още не е забравил руската красавица, въпреки че отдавна се среща с друга.

„Чувствата му към Ирина все още не са изстинали. Съжалява, че са се разделили и все още наблюдава живота ѝ. Кристиано беше шокиран, той никога не е смятал сериозно, че тя може да го остави.”, каза приятелят на Роналдо.

Провал на Световното първенство през 2018 г. в Русия

Кристиано Роналдо отиде с Португалия на финалите на Световната купа в Русия през 2018 година, за да докаже на целия свят, че е по-добър от Лионел Меси и не по-лош от Пеле и Марадона. Всичко започна прекрасно: хеттрик при 3:3 с Испания. Но после стана по-трудно: мъчително излизане от групата с второ място. Последва плачевен финал: загуба на 1/8 финалите от Уругвай.

„Чувствах се щастлив тук. Турнирът е добре структуриран и организацията на Световната купа приятно ме изненада. Крайният резултат е разочароващ, но напускаме турнира с високо вдигнати глави. Нашият отбор искаше да спечели, мисля, че играхме по-добре от уругвайците.”, каза Роналдо след турнира в интервю за Globo Esporte .

Красивите думи, че той е добре в Русия, не трябва да създават измамно впечатление. Да, ние наистина обичаме Кристиано, но едва ли Световната купа 2018 ще бъде запомнена като отличен турнир за него. Самият той вкара четири гола, но именно в Русия той загуби може би последният шанс да спечели световното първенство, защото през 2022 г. ще е навършил 37 години ...

Поражение от руския отбор

В квалификационния турнир за Световното първенство през 2014 г. Роналдо отново се беше сблъскал с Русия.

Воденият от Фабио Капело отбор изигра прагматично двубоите с фаворита в групата и показа на Роналдо и компания къде е мястото им.

Мачът между Русия и Португалия в Москва през октомври 2012 г. завърши 1:0, като единственият гол бе отбелязан от Александър Кержаков. Русия не само спечели, но и завърши пред Португалия в квалификационната група, заемайки първо място.

Драмата с ЦСКА в Москва

През същата 2012 г. (но малко по-рано) Кристиано Роналдо дойде в Москва с Реал Мадрид. В 1/8-финалния двубой от Шампионската лига в мразовита Русия всичко започна добре за гостите: Роналдо вкара в 28-ата минута и Реал поведе с 1:0.

Въпреки това, 30 секунди преди последния съдийски сигнал шведът Понтус Верблум отбеляза гол във вратата на Икер Касиляс за 1:1 и лиши Роналдо и Реал от победата.

Сълзи на финала в Шампионската лига

За първи път Москва накара Роналдо да плаче още през 2008 година. Тогава „зеленият” португалец игра финал в Шампионската лига с неговия "Манчестър Юнайтед" срещу Челси. Роналдо откри с глава в редовното време, но Челси изравни. При дузпите Кристиано бе на път да съсипе целия сезон за отбора си, след като не успя да вкара от бялата точка във вратата на Петър Чех.

За щастие на Кристиано, цялата работа беше свършена за него от съотборници и московския дъжд, който накара легендата на Челси Джон Тери да направи фатален пропуск. В крайна сметка всичко завърши с триумф за Манчестър Юнайтед и Роналдо, но преди него португалецът се разплака, мислейки за най-лошото.

„Вкарах в редовно време, но пропуснах при дузпите. Мислех, че това ще е най-лошият ден в живота ми, но не се оказа така. Много съм горд с момчетата, защото вярваха в победата докрай. За мен този успех означава много. Опитвам се цял живот да спечеля Шампионската лига.“, каза тогава Роналдо.

Русия срещу Роналдо. Нова глава

Към днешна дата Роналдо е играл осем пъти срещу руски отбори - национален и клубове. Статистиката му е следната: 5 победи, 2 равенства и 1 загуба, 6 гола и 3 асистенции.

Всъщност, ако погледнете фактите обективно, след всяко поражение на Роналдо с руска следа нещата се обръщат положително за него:

Раздялата с Ирина Шейк го доведе до среща с Джорджина Родригес, която му роди момиченце.

През 2012 г. Роналдо и Португалия загубиха от Русия в квалификация за Световното първенство през 2014 г., но все пак отборът стигна до финалите на Световното първенство чрез баражи.

След обидно 1:1 в Москва Реал наказа ЦСКА с 4:1 в Мадрид, като Роналдо се разписа два пъти.

Пропускът му при в дузпите във финала на Шампионската лига 2008 също остана без последствия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    1 1 Отговор
    Нищо не му се е обърнало положително. Опитва се да се утешава нещастно.
  • 2 ИРИНА ШЕЙК

    2 1 Отговор
    НЕЩАСТНИКА ОЩЕ СЕ НАДЯВА ДА МЕ ИМА ХА,СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕ КАКВО Е ЗАГУБИЛ .