Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 08:23 1 039 10

ЦСКА отново е притежател на емблемата

  • цска-
  • емблема

Клубът на практика е получил всички активи от съда

ЦСКА отново е притежател на емблемата - 1
Снимка: БГНЕС

Oфициално приключи дългогодишната сага с активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. ЦСКА вече е притежател на емблемата, за което от "Ред Енимълс" бяха заплатени 8 милиона лева на 11 октомври 2018 г.

Според информация на "Тема спорт" клубът на практика е получил всички активи от съда. Сметката за разпределение на 8-те милиона към кредиторите пък е влязла в сила.

Оттук в ЦСКА трябва да финализират няколко юридически процедури, чрез които да прехвърлят активите от фалиралото дружество към настоящото. Синдикът Дора Милева пък очаква разрешение от съда, за да стартира разплащането с кредиторите. Тя ще преведе колосалните 8 милиона към 143 физически и юридически лица, като над половината от сумата ще отиде в НАП.

Фалиралото дружество имаше задължения към Агенцията по приходите, датиращи още от 2005 г. Сметката показва, че ЦСКА покрива около 40% от дълговете на ПФК ЦСКА АД, което е безпрецедентен случай на удовлетворяване на кредиторите в България.

Най-ценното притежание сред активите е емблемата с трите звезди, която вече официално е собственост на ЦСКА. Отделно клубът ще получи няколко имота в околностите на София, отдавна амортизирани автомобили и рейс, както и стотици бройки стара екипировка.

Армейците също така плащат, но няма да влязат във владение на земите край морето, които ще отидат във фирмата "Камеко". Въпреки че по този начин клубът е ощетен с няколкостотин хиляди лева, ръководството реши да не обжалва.

Търгът за активите беше спечелен от дружеството "Ред Енимълс" на 30 май 2017 г. в Кърджали, а преди година бяха платени и 8-те милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1914

    7 7 Отговор
    Сега вече Ловеч е София! Край!!! Вече ще могат да си вярват на 100% ,че Литекс е ЦСКА. Браво Микренско джудже ти успя!!! Сега понеже схемата работи явно, утре кажи като се събудиш ,че сте Милан, пък да видим!!!!

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 супата

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "1914":

    ей заради тази злоба, породена от комплакса ви за малоценност, никога няма да станете голям отбор.
  • 4 Пилотът Гошу

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "1914":

    Няма нищо вечно. ЦСКА де факто си беше фалирал. Предпочиташ да беше изчезнал след толкова години? Клубове се купуват и продават по цял свят... Тези които играят за тях дори не се държат като "феновете"....

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1914

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пилотът Гошу":

    Да така е , няма спор! Ама те не купиха отбор а се преименуваха! Има разлика! Иначе си прав!!! А тия коментарчета с говедо,злоба и тн. хич не ме интересуват!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЧЕРНАТА ОВЦА

    0 2 Отговор
    ЧЕСТНИЯ СОБСТВЕНИК,ПРИТЕЖАТЕЛ НА ФАЛИРАЛ КЛУБ???
  • 9 Еблю

    0 1 Отговор
    Умря АД-то ЦСКА е по жив от всякога
  • 10 Фурнаджийска лопата

    1 0 Отговор
    Квото и да ви набиват в кухите тикви, фалиралото ЦСКА няма да се възкреси, него го няма, мъртвец е.... Ей това и е хубаво на българския модел "демокрация" - никой не може да ви попречи да вярвате на лъжите на ГГ, че преименувания Литекс изведнъж е станал ЦСКА. Вас ви няма, вие сте в небитието, и ви предстои отново да припознавате, запомнете го най-накрая ! Затова, започвайте още от днес да избирате следващото ЦСКА, най-добре този път да е Реал Мадрид ! Дано като Реал малко ви спаднат комплексите.